Un bărbat a ajuns la Terapie Intensivă după ce a mâncat o conservă de pește preparată acasă

De Unica.ro, pe
Un bărbat din Iași a ajuns să fie internat la Spitalul de Boli Infecțioase, diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat o conservă de pește pregătită în casă, potrivit Digi 24.

Bărbatul a mers la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru că se simțea rău. Când starea lui s-a agravat, a fost trimis la secția de Anestezie Terapie Intensivă. În momentul de față este în comă.

„Este vorba despre un pacient în vârstă de 68 de ani, din județul Iași, care se internează pentru tot ceea ce înseamnă tablou clinic caracteristic pentru botulism, după ce a consumat o conservă de pește preparată în casă”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț. „Peștele este cel care, menținut în condiții de anaerobioză, adică fără oxigen, deci în astfel de conserve, poate transmite această infecție„.

„Botulismul poate avea și forme grave, chiar poate pune problema unei internări la spital”, a explicat Dorobăț. „Poate duce și la deces, prin manifestări de insuficiență respiratorie acută sau suprainfecții, dacă este vorba despre o stază pulmonară care se prelungește pentru o perioadă mai mare de timp”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!