Ce să mănânci ca să slăbești, în funcţie de grupa sanguină

De Sandra S. pe

Este important ca ceea ce consumi să se potrivească şi cu grupa sanguină, sunt de părere unii specialişti. Află care sunt recomandările lor de dietă!

Grupa 0

Cei cu această grupă de sânge ar trebui să consume carne de vită slabă, miel, curcan, pui sau peşte şi sare cu moderaţie. Pe de altă parte, ar trebui să eviţi lactate, ouă şi orice conţine gluten, grâul şi produsele din grâu, legumele crucifere precum varza, varza de Bruxelles, broccoli şi conopida.

Grupa A

Dacă ai grupa A, ar trebui să mănânci adesea fructe de pădure, smochine, prune, mere, pere şi avocado, iar legumele crucifere sunt prietenele tale. Ar trebui să adaugi în dietă morcovii, usturoi şi cărnuri uşoare ca peştele şi puiul. Cei cu această grupă de sânge au adesea probleme în digerarea cărnii roşii, aşa că ar trebui să te bazezi şi pe proteinele din nuci şi soia şi nu lăsa deoparte produsele făinoase.

Grupa B

Celor cu grupa B li se recomandă să consume cât mai multe legume proaspete şi să evite cerealele în general, pentru că se metabolizează mai greu. Tot de evitat sunt nucile, alunele, seminţele de floarea soarelui şi cele de susan.

Grupa AB

Cei cu această grupă de sânge au adesea probleme de sănătate, pentru sistemul imunitar slăbeşte destul de uşor. În acest caz, cel mai bun tratament este o dietă bogată în legume, fructe şi o varietate de carbohidraţi. Peştele, de asemenea, este foarte bun pentru cei cu grupa AB. Totuşi, ar trebui să consume carbohidraţii cu moderaţie, dar să renunţe cu totul la porumb, pentru că este greu de digerat. Toate cărnurile afumate sau tratate ar trebui evitate, iar cafeaua şi alcoolul nici nu au ce căuta în dietă!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro