Tratează natural alergiile. Iată cum

De Elena S. , pe

Ce e mai placut decât o plimbare la pădure când vremea e atât de frumoasă și natura a înflorit? Totuși, dacă suferi de alergie la polen, perioada aceasta poate fi un chin și nici vorba sa mai ieși din casa cu plăcere.
Dacă suferi de „febra fânului” sau de alt tip de alergie, nu dispera, natura are leacuri care pot atenua neplacerile. Totuşi, în multe cazuri, tratamentul naturist îşi face efectul în timp, aşa ca ar fi bine sa-l foloseşti alaturi de antialergicul tau obişnuit la început. Mai poţi apela şi la ajutorul homeopatiei, dar atunci este necesar sa mergi la un medic specialist, care îţi va da un tratament personalizat.
Aloe vera, detoxifiant
Aloe vera este cunoscuta pentru multitudinea de efecte benefice asupra organismului. Ajuta stomacul şi intestinul sa funcţioneze mai bine, favorizeaza absorbţia alimentelor şi detoxifica. De aceea, are efecte pozitive şi asupra alergiilor. Poţi consuma suc de aloe vera, produs în casa. Se iau doua frunze mari şi se decojeşte partea dura a frunzei pâna se ajunge la miezul gelatinos. Acesta se pune în blender şi se adauga limonada, suc de portocale sau de grepfrut. Se consuma astfel una-doua linguri de gel de aloe (pentru adulţi) sau o linguriţa (pentru copii) de trei ori pe zi. Mai poate fi procurat şi din comerţ, cu menţiunea sa fii atenta sa conţina peste 90% aloe vera.
Antialergice naturale
Frunzele de nuc au acțiune astringenta și antialergica. Se face infuzie din frunze (o lingura la o cana cu apa). Se beau doua cani pe zi. Se mai poate face ceai concentrat din 20 g frunze la 200 ml de apa, din care se iau patru linguri pe zi.
Preparatele din frunze de coacaz negru au proprietați antialergice și antiinflamatoare. Ajuta la reducerea producției de histamina, substanța care provoaca reacțiile alergice. Se face o infuzie dintr-o lingura de frunze la o cana cu apa. Se beau trei cani pe zi. Se pot face cure de câte șase luni pe an.
Se mai ia sub forma de extract gemoterapeutic din muguri de coacaz negru. Preparatul se gasește în comerț și se administreaza conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!