Transformă 2% din impozitul pe venit în 100% viaţa pentru copii!

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 06 aprilie 2022, 14:54
Elena aştepta cu entuziasm să fie mămică, iar vestea că va avea gemeni a bucurat-o foarte mult. Ce nu ştia însă este că urma să nască prematur, la doar 27 de săptămâni de sarcină. Prematuritatea este cauza principală a mortalităţii infantile în România. Pierdem în medie 1.700 de bebeluşi pe an. Aceste cifre situează ţara noastră pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,5 la 1000 de copii născuţi vii.

Elena a fost norocoasă şi a născut într-o maternitate dotată cu echipamente medicale performante, iar micuții ei au avut parte de îngrijire medicală specială. David și Matei s-au născut la 1 minut distanță, cântărind mai putin de 1000 de grame fiecare. Timp de 50 de zile au impărțit același incubator din secția de terapie intensivă neonatală. Pentru că erau atât de firavi când au venit pe lume, nu au putut să respire singuri și au necesitat intubație si ventilație încă din sala de nașteri.

Bebelușii sunt acum alături de familie și, după ultimele controale medicale, starea lor de sănătate este foarte bună. Elena este recunoscătoare pentru bucuria de a-și strânge copilașii în brațe. Ca ea însă nu sunt toate mămicile din România, unde la fiecare cinci ore, moare un copil înainte să împlinească vârsta de un an.

Organizaţia Salvaţi Copiii estimează că o treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

De aceea, Salvaţi Copiii derulează un program naţional pentru reducerea mortalităţii infantile. Cu ajutorul persoanelor fizice şi al companiilor, Salvaţi Copiii a reuşit până acum dotarea cu echipamente medicale performante a 54 de maternități și secții de nou-născuți.

Salvati Copiii

Pentru a da o șansă la viață copiilor născuți prematur din orice colț al țării, este nevoie însă de continuarea acestor eforturi. De aceea, Salvați Copiii are în plan dotarea altor 30 de maternități în perioada următoare, și, în acest scop, lansează un apel către publicul larg de a redirecţiona 2% din impozitul pe venit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.

Până la 25 mai poţi şi tu salva un nou-născut!

Ce trebuie să faci?

Procedura este extrem de simplă şi nu costă nimic! Oricine poate să ajute completând şi semnând Formularul 230, dacă în anul 2014 a realizat venituri din salarii şi asimilate acestora, sau Formularul 200, dacă în anul 2014 a obţinut venituri din alte surse (activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor etc.). Formularele precompletate cu datele de identificare ale organizaţiei pot fi descărcate de la adresa http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006

Formularul trebuie completat de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituţia fiscală o va calcula şi o va vira conform legii) şi nici ataşarea Fişei Fiscale. Formularul completat se depune direct la registratură administraţiei financiare de care aparţine fiecare salariat/angajat sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2015.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!