Ai suficienta vitamina D?

Ultimul update Vineri, 26 iunie 2020, 15:47

O generatie intreaga de femei risca sa se imbolnaveasca evitand expunerea la soare si, in consecinta, refacerea stocului de vitamina D. Afla la ce e buna aceasta vitamina si cum poti s-o obtii.
sufera astazi de lipsa vitaminei D. Aceasta deficienta e legata de aparitia mai multor boli, precum cancerul, scleroza multipla, diabetul, ovarele polichistice, infertilitatea, depresia, osteoporoza si rahitismul.

Vitamina D e cea despre care mama ti-a spus ca face oasele sanatoase in timp ce-ti administra uleiul de peste. Ei bine, mama avea dreptate. Ce nu stia ea pe-atunci era faptul ca vitamina D joaca un rol esential in sanatatea intregului organism, si nu doar a oaselor.

Cercetatoarea britanica Dr. Elina Hypponnen, de la Universitatea din Londra, studiind tiparele deficientei de vitamina D, a descoperit ca vitamina D are rol in protectia impotriva unei liste lungi de boli, de la diabet, pana la banalele raceli si gripe. Asadar, de ce e aceasta vitamina atat de speciala? „Vitamina D actioneaza in organism similar steroizilor“, explica Dr. Hyponnen.

Vezi lista cu alimente bogate in vitamina D!

Citeste continuarea pe avantaje.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!