Stai mai mult de trei ore în fața televizorului? Uite ce pericole mortale te pasc!

De Amelia Matei pe
Un nou studiu arată legătura dintre televizor și opt boli mortale, inclusiv cancerul. Oamenii de știință de la Institutul Național de Cancer din Michigan au descoperit că persoanele caere petrec mai mult de trei ore și jumătate în fața televizorului, zilnic, se pot îmbolnăvi nu doar de afecțiuni cardiace, dar și de boli ce pot duce la deces.

Cercetătorii au arătat că printre aceste boli se numără diabetul, pneumonia, gripa foarte severă, Parkinson sau boli ale ficatului.

Conform studiului, persoanele care se uită mai mult de trei ore la televizor au un risc mai crescut cu 15 la sută de a muri din cauza uneia dintre aceste boli, comparativ cu cei care se uită mai puțin la TV și care sunt predispuși la o moarte naturală.

Șapte ore pe zi petrecute în fața LCD-ului pot crește cu 47 la sută posibilitatea unei persoane de a muri din cauza uneia dintre bolile menționate mai sus.

Experții au mai luat în considerare, pe parcursul realizării cercetării, și alți factori, cum ar fi alimentaâia nesănătoasă, fumatul și consumul de alcool. Cu toate acestea, imediat ce au înlăturat acești factori din stuidu, au ajuns la concluzia că riscul decesului din cauza uitatului excesiv la televizor rămâne constant.

Chiar și o viață activă în afara orelor în care ne uităm la televizor nu este suficientă pentru a ne reduce șansele decesului provocat de bolile mai sus menționate, ca urmare a acestui obicei.

În cadrul studiului au foste chestionate 221.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 71 de ani, care la debutul cercetării au fost luate în evidență drept pacienți sănătoși.

Exercițiile fizice ne ajută, dar nu salvează

Coordonatoarea cercetării,  Sarah Keadle, profesor la Institutul de Cancer din Michigan a declarat:

Este binecunoscut faptul că uitatul la televizor face parte din activitatea preferată de timp liber a sedentiarilor, iar pentru noi este cel mai important indicator pentru o viață lipsită de activitate fizică”.

”În aceste condiții, rezultatele noastre se potrivesc pentru un eșantion mult mai larg indicând faptul că lipsa activității poate avea efecte adverse asupra sănătății”, a precizat Keadle.

”Deși din studii a rezultat faptul că exercițiile nu au eliminat în întregime riscul asociat cu bolile cauzate de uitatul excesiv la televizor, cu siguranță acestea ar trebui să fie prima alegere pentru persoanele care vor să treacă la o viață sedentară la un trai mai activ”, ne recomandă medicul.

Foto: Foter.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro