Spălatul mâinilor, la fel de important ca vaccinurile

De Erika Chivu, pe

Spălatul pe mâini este cea mai simplă, dar şi cea mai eficientă metodă de a ţine germenii la distanţă. Când nu ai la îndemână apă şi săpun, foloseşte gelul antibacterian.

Contactul cu microbii este benefic pentru sănătate, căci ajută la construirea unui sistem imunitar puternic. Dar printre microbii pe care îi „întâlnim” zilnic, există şi unii periculoşi.

Una dintre cele mai eficiente metode de a-i ţine la distanţă este şi cea mai simplă. E vorba de spălatul mâinilor, un gest care, deşi dureaza doar câteva secunde, îţi protejează sănătatea în mod foarte eficient.

Specialiştii de la Colgate Palmolive ne avertizează că spalarea mâinilor cu apă şi săpun poate avea aceeaşi importanţă ca şi antibioticele sau vaccinurile. Cercetările au arătat că acest gest simplu scade cu până la 50% riscul de apariţie al diareei. Cu „numai” 25% scad şansele de a face infecţii respiratorii.   

Microbi sunt pe toate obiectele pe care le folosim zilnic, deci este imposibil să-i evitam complet. Din fericire, pielea noastră este ca o barieră ce ţine germenii la distanţă. Infecţia se produce atunci când atingem, cu mâna murdară, nasul, gura, ochii sau alte mucoase, dar şi când punem mâna pe mâncare.

De aceea este foarte important spălatul pe mâini mai ales înainte şi după ce foloseşti toaleta, inainte să găteşti sau atunci când stai în preajma celor mici, care nu au sistem imunitar la fel de bine dezvoltat ca al nostru.

Spălatul mâinilor, la fel de important ca vaccinurileSpălatul pe mâini devine cu atât mai eficient dacă foloseşti un săpun antibacterian în locul unuia normal. Săpunurile Protex elimină 99% din bacterii, dar sunt eficiente şi împotriva virusurilor care provoacă hepatita, gripa şi alte boli transmisibile.

Din păcate, nu putem întotdeauna să ne spălăm pe mâini. Dacă eşti pe stradă, în parc, la ţară, în excursie şi nu ai la îndemâna apa şi săpunul, poţi să apelezi cu încredere la gelul antibacterian Protex, care îţi curăţă eficient mâinile fără a necesita apă.

Ba, mai mult, gelul hidrateaza pielea şi o păstrează catifelată, faţă de săpunuri, care, adesea, usucă mâinile. Gelul dezinfectant lasă o senzaţie plăcută pentru că miroase frumos, se usucă rapid şi nu este lipicios.

Ca şi săpunul antibacterian, gelul Protex elimină 99% dintre bacterii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro