Sexul ucide!

De Erika Chivu, pe

„Sexul dăunează grav sănătăţii!”. Asta ar spune, dacă ar mai putea, milioanele de oameni care au murit anul trecut din diverse cauze legate de sex. Sigur că ai mai…
… multe şanse să-ţi pierzi viaţa din cauza unei boli oarecare sau într-un accident, însă multe decese apar şi din cauza sexului. Cum se poate aşa ceva vei afla în continuare.

Bolile cu transmitere sexuală

Numai acestea omoară milioane de oameni în fiecare an. Ajunge să ne gândim la HIV şi la HPV, virusuri mortale care se pot transmite prin sex. La acestea se adaugă hepatitele B şi C, herpesul genital, chlamydia, sifilisul şi gonoreea.

Multe din ele sunt boli care acţionează tăcut, aşa încât nu poţi să-ţi dai seama că le ai decât atunci când e prea târziu. Cele care se manifestă vizibil încep să devină tot mai rezistente la tratamentele actuale. Este şi gazul gonoreei care capătă rezistenţă la antibiotice.

Bolile de inimă

Cu siguranţă ai auzit de cel puţin o persoană care a murit chiar în timpul unui act sexual normal. Asta nu trebuie să ne mire, având în vedere că, în timpul sexului, inima este la fel de solicitată ca în cazul unui maraton.

Pentru cei care suferă de probleme cardiace asta e prea mult. Conform unui articol apărut în Revista Americană de Cardiologie, 1% dintre atacurile de cord au loc în timpul contactului sexual. Li se poate întâmpla celor care suferă de angină, hipertensiune, aritmie, cardiomiopatie sau insuficienţă cardiacă.

Afrodisiace şi solutii pentru potenţă

Dornici să se ridice la înălţimea asteptărilor de fiecare dată, mulţi bărbaţi apelează la tot felul de solutii minune pentru a obţine o erectie de lungă durată. Numai că aceste soluţii nu sunt întotdeauna sigure, având în vedere că bărbaţii nici nu prea îndrăznesc să ceară sfatul medicului înainte de a le folosi.

Mai mulţi americani au murit după ce au luat un afrodisiac „natural”, foarte popular la acea vreme. Produsul a fost apoi interzis, dar cu siguranţă au rămas altele, la fel de periculoase. Cei care suferă de boli cronice ar trebui să fie cu atât mai atenţi la orice produs pe care îl iau.

Alergiile sexuale

Cum unii dintre noi au alergie la polen, praf sau alune, alţii pot avea reacţii ciudate din cauza sexului. Latexul din prezervative se face vinovat de multe reacţii alergice în rândul femeilor şi, în mod surprinzător, şi sperma poate fi un alergen.

Dacă, în majoritatea cazurilor, alergiile se manifesta local şi trec rapid, este posibil ca persoana afectată să intre în şoc anafilactic, care este fatal dacă nu se iau măsuri urgente.

Practicile sexuale deviante

Există diverse practici sexuale ciudate care îi pot pune în pericol pe cei doi parteneri sau cel puţin pe unul din ei. Este şi cazul asfixiofiliei. Cei „pasionaţi” se excită atunci când sunt strangulaţi sau asfixiaţi în alt fel. Nu ar trebui să se ajunga până la asfixierea totală, însă uneori se întamplă, mai ales când la jocul respectiv participă o singură persoană. Ea se strangulează şi, din lipsa de aer îşi pierde cunoştinţa, aşa că nu se mai poate elibera. Cadavrul este găsit cu mâna pe organul genital, materiale pornografice şi jucarii sexuale în jur.

Cazuri celebre

Fără să-i punem la socoteală pe cei decedaţi din cauza BTS-urilor, au existat persoane mai mult sau mai puţin celebre care şi-au pierdut viaţa din cauza sexului.

Cel mai recent caz de cest gen este cel al lui David Carradine, cunoscut nouă din serialul „Kung Fu”. Cadavrul actorului a fost găsit spânzurat în toaleta casei sale din Thailanda, iar legiştii au găsit urmele unui orgasm recent. Ambele autopsii au arătat că nu a fost vorba de o sinucidere, legiştii considerând că actorul a murit din cauza unei asfixii autoerotice. Două dintre fostele sale soţii au recunoscut că actorul avea astfel de fantezii.

Tot sexul l-a ucis şi pe Nelson Rockerfeller, faimosul afacerist şi om politic american. Acesta a murit la 70 de ani într-unul din birourile sale, în prezenţa unei asistente mai tinere care a chemat ambulanţa la o oră după infarctul bărbatului. Deşi oficial s-a spus că cei doi lucrau când a murit Rockerfeller, toată lumea a fost sigură că în acel birou se întâmpla cu totul altceva.

Felix Fauré, un fost preşedinte al Franţei, a murit în 1899 în timpul unei partide de sex oral cu amanta sa, Marguerite. Se pare că preşedintele a făcut un atac de apoplexie, iar angajaţii Palatului Elysée, unde s-a întâmplat totul, au fost nevoiţi să-i scoată mâinile încleştate din părul femeii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!