Tratamente naturiste pentru candidoză

De Libertatea pentru femei pe

Fie că este digestivă, bucală sau genitală, este supărătoare. Încearcă cele mai bune tratamente naturiste pentru candidoză!
Candidozele sunt de obicei cauzate de abuzul de antibiotice. Tratamentele naturiste, față de cele cu medicamente de sinteză, au avantajul că pot fi folosite îndelung până la restabilirea echilibrului.

Gălbenelele inhibă dezvoltarea Candida

Gălbenelele stimulează sistemul imunitar și inhibă dezvoltarea Candidei albicans. Pentru uz intern, se infuzează timp de 10-15 minute o linguriță de plantă la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Extern se pot face spălături vaginale cu o infuzie concentrată din 30 g de plantă la litru. Pentru comprese se folosesc 10 ml de tinctură de gălbenele diluaţi în 100 ml apă fiartă și răcită. În plus, există numeroase unguente pe bază de extract liofilizat din flori de gălbenele care sunt recomandate și în candidoze.

Alimente – medicament în candidoză

Bicarbonatul de sodiu ajută la alcalinizarea zonei și la refacerea echilibrului natural. Pentru candidoza bucală se poate face gargară cu o linguriță de bicarbonat la o cană cu apă, iar pentru cea vaginală se fac băi de șezut într-un lighean în care s-au dizolvat 50 g de bicarbonat în apă caldă. În cazul infecției externe în orice parte a corpului, în afară de zona genitală, se aplică direct usturoi zdrobit. Are efect bun pentru că este un antiseptic natural. Iaurtul este recomandat și pentru prevenție, dar și pentru tratament atât intern, cât și extern întrucât stimulează flora microbiană favorabilă.

Gheara-mâţei îţi ridică imunitatea dacă ai candidoză

Produsele din gheara-mâței sunt indicate în candidozele generalizate. Stimulează puternic sistemul imunitar și lupta organismului cu virusuri, bacterii sau alți agenți patogeni, dar planta trebuie folosită doar la recomandarea medicului și doar în produse standardizate, conform prospectului. Este contraindicată femeilor gravide și în timpul alăptării.

Urzica nu are contraindicaţii

O altă plantă care combate Candida este și urzica moartă albă (Lamium album). Aceasta nu are contraindicații și era utilizată în fitoterapia empirică în tricomonază, candidoze și prostatite, iar cercetările noi demonstrează că planta conține substanțe care ajută la tratamentul acestor afecțiuni.
Pentru uz intern, se prepară o infuzie din una-două lingurițe de plantă la o cană cu apă. Se beau una-două căni pe zi. Pentru spălături vaginale sau băi de șezut se face o infuzie din câte o lingură de urzică moartă albă, frunze de mur, frunze de nuc și conuri de hamei la 1,2 l de apă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro