Sănătate: 7 leacuri ciudate care chiar funcţionează

De Erika Chivu, pe Ultimul update Vineri, 23 octombrie 2020, 17:00

Te-ai fi gândit vreodată că vodca, banda izolatoare sau un creion pot fi leacuri eficiente pentru micile probleme care îţi dau bătăi de cap? Iată cum funcţionează.

Vodcă pentru mirosul picioarelor

Un leac simplu şi eficient. Dacă ai probleme cu mirosul picioarelor, obişnuieşte-te să le ştergi cu o bucată de vată înmuiată în vodcă. Alcoolul are proprietăţi antiseptice, deci distruge bacteriile care dau mirosul neplăcut. Funcţionează cu orice băutură care conţine mult alcool.

Ceai de roiniţă pentru herpes

Ceaiul de roinita are proprietăţi antivirale şi poate ajuta la vindecarea herpesului. Imediat ce simţi că urmează să-ţi apară unul pe buză, începe să pui pe locul respectiv comprese cu ceai de roiniţă. Vei scăpa de ele mai repede.

O minge de tenis pentru dureri de picioare

La sfârşitul unei zile pline, când te dor picioarele, aşază-te comod pe canapea şi pune piciorul gol pe o minge de tenis. Mişcă-l înainte şi înapoi pentru un masaj plăcut şi eficient. Dacă vrei să te răcoreşti, foloseşte o sticlă de jumătate de litru plină cu apă rece.

Muzică pentru hipertensiune

Poate că pare ciudat, dar muzica este foarte eficientă în scăderea tensiunii arteriale. Aşază-te comod în pat, pune o muzică liniştită şi nu te mai gândi la altceva decât la sunetul ei. Respiră adânc. S-a dovedit ştiinţific că acest „tratament” scade tensiunea.

Banda izolatoare pentru negi

Pentru a elimina negii de pe mâini, foloseşte o simplă bandă izolatoare. Spală locul cu pricina, apoi aplică pe el o bucată de bandă puţin mai mare decât negul şi freac-o puţin, cât să se lipească de piele. După trei zile, dezlipeşte banda şi foloseşte o piatră ponce pentru a elimina pielea moartă, apoi lipeşte o nouă bandă. Repetă procedeul la trei zile până când scapi complet de negi.

Apă de gură pentru bătături

Dacă ai o bătătură din cele cu lichid înauntru, tamponeaz-o uşor cu puţină vată înmuiată în apă de gură. Repetă tratamentul de trei ori pe zi până când bătătura se usucă.

Un creion pentru dureri de cap

Atunci când eşti foarte stresată încleştezi dinţii în mod inconştient, ceea ce suprasolicită muşchii feţei şi provoacă dureri de cap. Ca să le previi, ţine un creion între dinţii de jos şi cei de sus, fără să-l strângi. Astfel, se relaxează muşchii feţei.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!