Conjunctivita, ulciorul şi alte infecţii la ochi. Vezi cum se tratează

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 24 februarie 2022, 14:08

Vara, riscul de infecţii în zona ochilor sunt mai mari, deoarece transpirăm şi ne ştergem pe faţă mai des. În plus, temperaturile înalte favorizează apariţia unor infecţii la ochi, fie că este vorba de simpli foliculi, ulcior, conjunctivită sau boli grave. Află totul despre infecţiile ochilor. Vezi cum tratezi conjunctivita şi alte afecţiuni ale ochilor.

Cum tratezi conjunctivita


Conjunctivita, în cele mai diverse forme ale ei, este o inflamaţie a stratului cel mai superficial al ochiului, numit conjunctivă, inflamaţie care de cele mai multe ori este de natură infecţioasă şi/sau alergică.
Mai rar, conjunctivita poate avea şi alte cauze: unii factori chimici iritanţi sau un fond de sindrom de ochi uscat.
Dacă se asociază şi cu inflamaţia sau infecţia corneei, se numeşte kerato-conjunctivită.
Această afecţiune oculară nu este gravă, dar este relativ des întâlnită, mai ales primăvara şi vara, când există predispoziţie pentru dezvoltarea conjunctivitei.
Citeşte mai multe despre conjunctivită în Dr. Ozana Moraru îţi răspunde la întrebări! Astăzi vorbim despre conjunctivită!

Cum tratezi ulciorul

Urciorul, numit ştiinţific şi orgelet, este o infecţie de la nivelul glandelor ce se deschid la marginea cu gene a pleoapelor. Mai rar, acest gen de infecţie apare la nivelul conjunctivei pleoapelor, adică pe ţesutul interior al pleoapelor.
Urciorul apare pe fondul slăbirii imunităţii organismului, cel mai frecvent fiind afectate persoanele în vârstă şi copiii.
Dacă apare o astfel de afecţiune, trebuie luate urgent măsuri de tratament pentru că pot apărea complicaţii (pleoapa este o zonă intens vascularizată şi infecţia se poate deplasa către zona cerebrală).

Tratamentul constă în administrarea de picături din oră în oră şi în aplicarea de comprese reci.
Dacă urciorul nu se retrage, ci creşte, provocând un edem pe pleoapă, se recurge la un antibiotic oral, recomandat de medicul oftalmolog.
Citeşte mai departe despre infecţiile ochilor şi află cum să tratezi aceste boli care afectează ochii, mai ales vara, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!