Ulcior la ochi. Cum scapi de un ulcior peste noapte

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 14 septembrie 2021, 14:18

Un ulcior la ochi este dureros şi neplăcut, ca să nu mai vorbim de inestetic. Vezi cum să scapi de urcior peste noapte cu câteva trucuri rapide şi remedii naturale.

Un ulcior la ochi, denumit de medici si orjelet este o infecţie a glandelor sebacee de la baza unei gene. Deşi în majoritatea cazurilor, infecţia nu este gravă şi ar trece destul de rapid cu un antibiotic local, există trucuri şi remedii naturale care ajută vindecarea urciorului.

Ulcior la ochi, trucuri naturiste

Apă cu sare

Dacă ai un ulcior la ochi, fierbe un litru de apă cu 2 linguriţe de sare. Lasă să se răcească puţin şi înmoaie un prosop curat sau un tampon demachiant în apa sărată. Tamponează bine ulciorul şi înmoaie mereu în apa caldă, astfel încât să ţii compresa sărată circa 20 de minute, la temperatură mare. Foloseşte acest remediu dimineaţa şi seara şi gata, ai scăpat.

Lapte integral pentru ulcior la ochi

Tot pentru a vindeca un ulcior, încălzeşte o ceaşcă de lapte integral gras şi tamponează urciorul cu un tampon steril, folosind lichidul cât mai cald posibil.

Aplică până se răceşte laptele rămas în ceaşcă şi apoi clăteşte uşor cu apă călduţă.

Ai grijă să nu bagi lapte cald în ochi şi să nu ai ochii sau pielea şi mâinile murdare când tamponezi urciorul cu lapte, deoarece te poţi trezi cu o suprainfecţie.

Zeamă de usturoi

Dacă vrei să scapi foarte repede de un ulcior la ochi, poţi folosi ulei esenţial sau chiar căţei de usturoi pisaţi. Aplică pe întreaga zonă inflamată seara şi dimineaţa şi vei vedea ce minuni poate face această plantă cu proprietăţi antibacteriene şi antiseptice.

Aplică pasta pe pleoapă, respectiv pe zona unde se fac cearcănele de obicei, în funcţie de locul în care ţi-a apărut urciorul.

Lasă să se usuce, timp de aproximativ 5 ore şi spală cu apă călduţă. Infecţia se va retrage şi ochiul va arăta ca nou a doua zi.

Condurul doamnei pentru ulcior

Această floare este un remediu tradiţional cunoscut la ţară, dar oamenii de la oraş au uitat de beneficiile ei.

Dacă nu găsiţi la plafar sau în grădină, cel mai bine este să întrebaţi farmacistul. După ce aplicaţi floarea (petalele) pe ulcior, lăsaţi să se usuce şi spălaţi cu săpun antiseptic după 4 ore.

Vezi mai jos un video în care găseşti şi alte sfaturi practice pentru a scăpa de orjelet (ulcior la ochi) peste noapte.

Sursa foto ochi cu urcior: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!