Remediul de sute de ani care îți menține inima sănătoasă

De Amelia Matei pe
Bolile cardiovasculare pot afecta pe oricine, de aceea este important să faci tot ce poți pentru a preveni apariția lor. Îți dezvăluim remediul de 800 de ani care are rolul de a-ți proteja și vindeca inima.

Hildegard von Bingen a fost o călugăriță benedictină ce a trăit cu aproximativ 800 de ani în urmă și s-a ocupat de discipline precum religie, muzică, biologie și medicină. A trăit 81 de ani, iar după moartea sa, un medic a descoperit rețeta pe care ea o folosea pentru a trata bolile de inimă și a publicat-o, potrivit goodmorningcenter.com. Călugarița era de părere că toată lumea trebuia să știe acest leac, iar în scrierile sale explica faptul că tot ce știe provine de la viziunile sale de la Dumnezeu.

Leacul călugăriței Hildegard a fost publicat de Maria Treben, autoarea cărții „Vindecarea prin farmacia lui Dumnezeu”. Femeia spune că acest remediu poate trata orice problemă a inimii, de la angină pectorală la afecțiunile provocare de stres.

Inima, protejată de ingrediente naturale

Pentru acest tratament, ai nevoie de:

  • 10 legături de pătrunjel proaspăt
  • 1 litru de vin roșu sau alb, natural
  • 2 lingurițe de oțet din vin
  • 300 de grame de miere naturală

Toarnă vinul într-o oală și pune acolo pătrunjelul, mierea și oțetul. Lasă totul pe foc mic pentru 10 minute, apoi mai adaugă 300 de grame de ceară de albine și lasă să fiarbă timp de 4 minute. Strecoară vinul într-o sticlă bine curățată și închide-o bine. Și sedimentele rămase pot fi folosite în continuare la gătit sau pot fi adăugate în sticlă la final. Trebuie să consumi zilnic băutura obținută, până când începi să te simți mai bine.

Alte metode prin care îți protejezi inima

Dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, este indicat să faci zilnic exerciții fizice. Nu trebuie să te chinui mai mult de 30 de minute și poți alege exerciții simple. Studiile au arătat că gimnastica aerobică îți protejează arterele, deoarece reduce bătăile inimii, tensiunea arterială și nivelul de colesterol. Vezi în filmulețul de mai jos câteva exerciții simple, pe care le poți face acasă.

Este important să îți menții greutatea în limite normale. Dacă ai prea multe kilograme în plus, riscul să suferi un atac de cord este mai mare. Tensiunea arterială este un alt factor de risc pentru apariția atacului de cord. Pentru a preveni hipertensiunea, mănâncă sănătos și redu cât poți de mult consumul de sare. Este, de asemenea, important să nu fumezi, deoarece țigările pot duce la apariția bolii coronariene.

Sursa foto: pixabay.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro