Semne că ai arterele blocate

Grăsimea care se acumulează pe artere îți afectează inima și crește riscul de deces prematur. Vezi cum îți dai seama că ai arterele blocate.

Angina pectorală

Angina pectorală este unul dintre cele mai comune semne că ai arterele blocate, potrivit healthdigezt.com. Un disconfort în piept, ca o senzație de greutate, amorțeală, durere sau arsură ar trebui să te trimită la medic. Când grăsimea începe să se adune pe artere, durerea din piept se poate răspândi și în alte zone ale corpului, în braț, stomac, gât sau obraz.

Dificultăți de respirație

Atunci când una dintre artere este blocată, te poți confrunta cu dificultăți de respirație, potrivit cercetătorilor de la Institutul de Sânge, Inimă și Plămâni din SUA. Când ai acest simtpom, obosești foarte repede și ți se pare un efort uriaș să urci scările sau să îți îndeplinești activitățile zilnice. Mergi la medic, dacă constanți că te confrunți cu această problemă, deoarece poate fi vorba și de infarct sau insuficiență cardiacă.

Greață și amețeli

O parte dintre pacienții cu artere blocate a avut senzație de greață, dureri abdominale sau vomă. Când ai această problemă, inima nu primește suficient oxigen și pot apărea amețeli, leșinuri sau pierderea cunoștinței. O stare de slăbiciune extremă și anxietate sunt, de asemenea, semnale care ar trebui să te trimită de urgență la medic.

Palpitații

Palpitațiile sau bătăile anormale ale inimii sunt un alt semn că ai arterele blocate. Atunci când inima nu primește suficient sânge, începe să bată mai repede.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!