Recordurile corpului omenesc

De Erika Chivu pe

Dacă te-a chinuit vreodată o piatră la rinichi, gândeşte-te că un bărbat a avut una de 620 de grame, pe când altul a eliminat nu o piatră, ci 6504. Iată şi alte recorduri ale corpului omenesc!
Un pakistanez pe nume Wazir Muhammad deţine recordul pentru cea mai grea piatră la rinichi, 620 de grame. Aceasta i-a fost scoasă printr-o operaţie la un spital de nefrologie din Pakistan.

Cele mai multe pietre la rinichi le-a avut americanul Don Winfield. Până la 60 de ani el eliminat pe cale naturală peste 6504 de calculi, motiv pentru care şi-a trăit aproape toată viaţa în dureri cumplite.

Cea mai elastică piele din lume îi aparţine lui Garry Turner, un englez care îşi întinde pielea de pe abdomen până la 15,8 centimetri şi îşi poate acoperi întreaga bărbie cu pielea de pe gât. El are o boală rară a ţesutului conjunctiv care îi afectează nu numai pielea, ci şi ligamentele. Deşi îl ajută să fie în centrul atentiei, boala lui Garry i-ar putea fi fatală.

Când te plângi că nu mai ai timp de manichiură şi că unghiile îţi sunt prea lungi, gândeşte-te la Lee Redmond care a deţinut pentru mult timp recordul în această privinţă. Din 1979 şi până în 2010 ea nu şi-a tăiat deloc unghiile, care ajunseseră la o lungime de peste opt metri. Din păcate, femeia şi-a pierdut podoabele în februarie, anul acesta, într-un accident de maşină.

Dacă un apendice de mărime medie are în jur de 10 centimetri, cel mai mare apendice descoperit vreodată a avut 26 de centimetri. Posesorul, un croat, nici n-a ştiut vreodată pentru că recordul i-a fost descoperit la autopsie.

Cea mai tânără mamă în viaţă este o fetiţă din China. Ea avea nouă ani când a născut, prin cezariană, un băieţel sănătos de aproape trei kilograme. Dacă ţi se pare scandalos, să ştii că se poate şi mai rău. Cea mai tânără mamă din istorie a fost o fetiţă din Peru, de numai cinci ani. Se întâmpla în 1939.

Cea mai bătrână mama este Omkari Panwar, din India, care a născut doi băieţi gemeni la 70 de ani. Ea a rămas însărcinată prin fertilizare in vitro, procedură pentru care famnilia ei a plătit o avere. Femeia şi soţul ei de 75 de ani aveau deja două fete mari şi cinci nepoţi, dar îşi doreau un moştenitor de sex masculin.

În ce-i priveşte pe tătici, există o mulţime de zvonuri privind vârsta celui mai tânăr dintre ei. Totuşi, cel mai tânăr tată cunoscut este englezul Sean Stewart, care avea 12 ani atunci când vecina lui de 16 ani i-a dăruit un fiu.

Cel mai bătrân tătic
este un fermier indian care, la 90 de ani, şi-a ţinut în braţe nou – născutul, dăruit de a patra soţie. Bătrânul nu mai ştie exact câţi copii are dar crede ca sunt peste 20.

Cathie Jung este deja o figură cunoscută în lumea recordurilor. Ea are cea mai subţire talie din lume, 38 de centimetri. De 25 de ani, Cathie poartă corsete foarte strânse, pe care le dă jos numai atunci când face duş.

Persoana cu cele mai multe degete este Haramb Ashok Kumthekar, un student indian care s-a născut cu 12 degete la mâini şi 14 degete la picioare. Tânărul este mândru de darul lui, deşi nu-şi poate mişca degetele în plus.

Cea mai eficientă cură de slăbire a ţinut-o Manuel Uribe. Pentru un timp, mexicanul a deţinut recordul de cel mai gras bărbat din lume, cu 559 de kilograme. Între timp a pierdut acest record, dar şi-a adjudecat altul: cele mai multe kilograme pierdute printr-o cură de slabire. Aceasta a început în martie 2006, iar până acum bărbatul a slăbit 235 de kilograme. Secretul lui: grepfruit, omletă din albuşuri de ou, peşte, pui şi legume.

Cea mai lungă limbă din lume îi aparţine americanului Stephen Taylor. Dacă îşi scoate limba, aceasta are 9.8 centimetri de la vârf şi până la buze.

Foto: Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi