Prezervativul nepotrivit, risc de BTS

De Erika Chivu pe

Prezervativele cu dimensiuni speciale se găsesc mai greu în Romania, ceea ce ar putea fi o problemă gravă pentru că prezervativele nepotrivite ca mărime reduc plăcerea…
… dar măresc şi riscul bolilor cu transmitere sexuală şi al sarcinilor nedorite.

În farmaciile şi magazinele din România găseşti prezervative cu puncte sau fără, cu striaţii sau fără, cu lubrifiant sau fără, cu aromă de cireşe, lămâie sau măr. În schimb, mai rar găseşti un prezervativ pentru dimensiunile „speciale”.

Dintre mărcile faimoase, una singură oferă prezervative în variantă XL, cu lungime şi diametru mai mari. Dacă un prezervativ obişnuit are 53 mm în diametru, unul XL măsoară 57 mm.

Dacă cei 57 mm nu sunt de ajuns, sau dacă cei 53 sunt prea mulţi, singura şansă este să-ţi faci curajul de a intra într-un sex shop pentru a găsi protecţia potrivită. Apoi ar trebui să-ţi faci o rezervă serioasă de prezervative, pentru că în farmacii sau supermarketuri nu ai şanse să găseşti mărimi speciale.

Chiar dacă acceptă fără să „comenteze” prezervativul, unii bărbaţi îl scot în mijlocul actului sexual. Asta dacă nu cumva prezervativul alunecă, se rupe sau „dă pe afară”. Motivul? Multe cupluri nu aleg prezervativul potrivit şi se trezesc cu unul prea mare sau prea mic, care provoacă dureri sau neplăcere.

Din cauza disconfortului produs este posibil ca bărbaţii să renunţe la el, riscând o partidă neprotejată.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii americani, care au luat la întrebări peste 400 de bărbaţi. Aproape 200 dintre ei au spus că, la ultimul contact sexual, au folosit un prezervativ care nu le venea bine.

Majoritatea nemulţumiţilor au spus că plăcerea sexuală s-a redus considerabil, dar au fost şi unii bărbaţi care au recunoscut că au scos prezervativul înainte de ejaculare sau că acesta s-a rupt.

Bărbatii care au nimerit un prezervativ potrivit ca marime nu au avut astfel de probleme.

Cercetătorii avertizează că prezervativul este o metodă eficientă de a preveni atât sarcina nedorită, cât şi BTS-urile, deci nu ar trebui să renunţăm la el. În schimb, fiecare bărbat ar trebui să ştie cum să-şi aleagă protecţia potrivită.

Modelele standard ar trebui să se potrivească majorităţii. Cine nu se descurcă cu acestea este sfătuit să caute prezervativul potrivit. Desigur, dacă are unde să-l caute…

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro