Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: „Pandemia de coronavirus accelerează!”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 24 martie 2020, 19:04

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că pandemia de coronavirus accelerează, în condițiile în care au fost înregistrate până acum peste 390.000 de cazuri în întreaga lume.

„A fost nevoie de 67 de zile de la primul caz raportat pentru a ajunge la 100.000 de cazuri, 11 zile pentru următoarele 100.000 de cazuri și doar patru zile pentru alte 100.000 de cazuri. Nu suntem însă prizonierii statisticilor. Nu ne uităm neputincioși de pe margine. Putem schimba traiectoria pandemiei de Covid-109. Numerele contează, pentru că nu sunt doar numere. În acest context sunt oameni, ale căror vieți și familii au răvășite”, a spus Ghebreyesus la o conferință de presă, potrivit BBC.

Citeşte şi: Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul persoanelor decedate

Șeful OMS a vorbit și despre modul în care putem câștiga lupta cu acest inamic invizibil.

„Ceea ce contează cel mai mult este ceea ce facem. Nu poți câștiga un joc doar din apărare. Trebuie să și atacăm. Faptul că le cerem oamenilor să stea acasă și luăm și alte măsuri de distanțare fizică sunt lucruri importante pentru a încetini răspândirea coronavirusului și de a câștiga timp, dar sunt măsuri defensive. Pentru a câștiga, trebuie să atacăm coronavirusul cu tactici agresive și direcționate – testarea fiecărui caz suspect de Covid-19, izolarea și îngrijirea fiecărui caz confirmat și urmărirea și punerea în carantină a fiecărui contact direct”, a continuat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!