Mihaela Bilic: „Laptele de soia contribuie la dezvoltarea cancerelor hormono-dependente”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 22 noiembrie 2021, 11:28

Laptele de soia este, de câțiva ani buni, un produs nelipsit de pe rafturile supermarketurilor. Cei care îl consumă sunt, de regulă, persoane care au o dietă bazată exclusiv pe produse vegetale. Dar cât este de benefic acest produs pentru sănătate?

Medicul nutriționist Mihaele Bilic a explicat, în mediul online, că laptele de soia are foarte multe minusuri din cauza conținutului său bogat în substanțe ce fac rău organismului.

„’Laptele de soia este o escrocherie nutrițională’ – Afirmația nu-mi aparține, deși recunosc că mă unge pe suflet și nici eu n-aș fi spus-o mai bine. Citez din declarația dr. Jean Marie Bourre, membră a Academiei de Medicină din Paris, cu ocazia colocviului „Octombrie Roșu” dedicat cancerului de sân: „Laptele de soia nu este decât o zeamă albă, o escrocherie nutrițională plină de fitoestrogeni similari estradiolului (hormon sexual feminin), care sunt perturbatori hormonali ce favorizează dezvoltarea cancerelor hormono-dependente”, a scris Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Medicul nutriționist atrage atenția și asupra hrănirii bebelușilor cu lapte de soia, spunând că acesta poate duce, în timp, la disfuncții sexuale iremediabile.

Citeşte şi: Motive pentru care nu ar trebui să bei niciodată lapte de soia

“Cu aceeași ocazie dr. Mary Enig, președintele Asociației nutriționiștilor din Maryland spune: „un bebeluș hrănit cu lapte de soia primește echivalentul în fitoestrogeni a 5 pilule contraceptive pe zi. Acesta poate determina pubertate precoce la fetițe și un retard în dezvoltarea sexuală la băieței!”

Agenția franceză de securitate alimentară a alimentelor a tras semnalul de alarmă cu privire la consumul de soia încă din anul 2000. Autoritățile din SUA (Food and Drug Administration-celebrul FDA) nu a fost niciodată de acord să dea pentru soia calificativul GRAS (Generaly Recognise As Safe).

Fitosterolii în exces pot să împiedice ovulația, favorizează apariția de celule canceroase și pot determina hipotiroidie, cu toate simptomele asociate ei: letargie, constipație, creștere în greutate, oboseală. Nu întâmplător călugării budiști consumă tofu, efectul acestei așa-zise brânze din soia este reducerea dramatică a libidoului.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: „Zahărul scade imunitatea!”

Autoritățile elvețiene recomandă folosirea cât mai limitată a produselor din soia în alimentația bebelușilor”, a adăugat Mihaela Bilic.

Nutriționistul mai spune că există țări în care consumul de lapte de soia se poate face doar cu acordul medicilor.

“În Anglia agenția publică de sănătate cere părinților un aviz medical înainte de a permite hrănitea copiilor cu soia. Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă spune: ‚produsele din soia nu trebuie să fie utilizate decât sub supravegherea medicului. Specialiștii care tratează copiii cu produse pe bază de soia din considerente medicale, trebuie să fie conștienți de potențialul de interacțiune dintre produsele pentru copii pe bază de soia și funcționarea glandei tiroide’”, a completat Bilic.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!