Maraton de vaccinare împotriva COVID-19 în spitalele militare. În ce perioadă are loc

De Unica.ro, pe
Astăzi, 4 mai 2021, a început un maraton de vaccinare împotriva COVID-19 în spitalele militare. MApN a pus la dispoziție 56 de centre de vaccinare în mai multe orașe din țară, deschise non-stop, fără programare prealabilă. 

Un maraton de vaccinare împotriva COVID-19 a început, marţi, 4 mai 2021, ora 08:00, în centre ale Ministerului Apărării din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara. Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta fără programare.

Maraton de vaccinare împotriva COVID-19 în spitalele militare. În ce perioadă are loc

Sunt organizare 56 de centre pentru vaccinarea populației generale, în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, cu aproape 1.000 de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Campania organizată de MApN se desfășoară 24/24 de ore, în perioada 4-11 mai.

De asemenea, vor fi puse la dispoziție și 20 de centre mobile de vaccinare, care acționează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile.

Persoanele vaccinate se înregistrează direct în RENV și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

„În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă” se mai arată în comunicatul emis de Ministerul Apărării.

Citește și: Melinda și Bill Gates au anunțat că divorțează. Ce mesaj au transmis

Jana Kramer și Mike Caussin divorțează. Artista susține că a fost înșelată

Rita Ora, aventură amoroasă cu un regizor hollywoodian însurat

Fiul Alexandrei Dinu, Mario, la un pas de a se accidenta grav

Centre de vaccinare în București

Un alt maraton de vaccinare împotriva COVID-19 se va desfășura în București, în weekendul 7-9 mai 2021.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti. Foarte probabil, locaţiile vor fi două: la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social şi cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate.”, a declarat recent Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

În cadrul acestui eveniment organizat în Capitală se poate vaccina oricine, indiferent unde are adresa de domiciliu. Nu va fi nevoie de programare, ci doar de buletin. Cel mai probabil va fi folosit vaccinul produs de Pfizer.

De asemenea, în țară au fost deschise mai multe centre de vaccinare de tip drive-thru. În București, acesta este amplasat în Piața Constituției.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!