Legile atracţiei – cum ne alegem partenerii

De Erika Chivu, pe

Sex appeal-ul nu ţine de gusturi, ci de biologie. La baza alegerilor pe care le facem în viaţa sentimentală nu stau nici cultura, nici influenţa media, nici gusturile personale…
… ci mai degrabă nişte legi ale atracţiei schiţate în urma milioanelor de ani de evoluţie.

Femeile sunt programate genetic să aleagă bărbaţii cu o figură masculină, un corp masculin şi mişcări masculine, în timp ce bărbaţii caută semne ale feminităţii în fiecare posibilă parteneră. Acestea sunt concluziile documentarului „The Science of Sex Appeal” prezentat de Discovery.

Femeile sunt mai pretenţioase decât bărbaţii

 
O diferenţă între cele două sexe, este aceea că femeile sunt mai exigente decât bărbaţii când vine vorba să-şi aleagă un partener. Întreabă orice femeie şi vei vedea că are şi anumite standarde fizice – un aspect masculin şi sănătos – dar se aşteaptă şi la o situaţie financiară şi socială cât mai solidă.

Exigenţa femeilor, catalogată drept „moft” de majoritatea bărbaţilor, este de fapt o trăsătură impusă de biologie şi evoluţie. Bărbatul poate concepe câte un urmaş la fiecare contact sexual şi nu are nevoie să facă economie de „resurse”, aşa că nu are de ce să fie mofturos. În schimb, femeia poate deveni mamă cam o dată pe an şi cu multe eforturi, aşa că trebuie să profite la maxim de această şansă rară.

În plus, ea este cea care va creşte puiul, aşa că instinctele o împing să aleagă bărbatul care poate avea cel mai bine grijă de noua familie. În trecut, acesta era bărbatul cel mai puternic şi mai „fioros”. Astăzi, cel mai capabil să protejeze o familie este cel cu buzunare adânci.

Maşina şi banii, semn al puterii

Aşa se explică de ce o femeie atrăgătoare alege un bărbat în vârstă, dar „cu bani”: conştient sau nu, ea nu se gândeşte doar la „împerechere”, ci şi la ce se va întâmpla după. Un bărbat înstărit este o garanţie că urmaşii vor fi bine îngrijiţi, iar cuibul nu va duce lipsă de nimic.

Interesul femeilor pentru partea financiară este dovedit ştiinţific. În cadrul unui experiment s-au folosit poze ale unor bărbaţi reali, dar s-au creat descrieri fictive, care includeau şi salariul fiecaruia.

Unuia dintre voluntari, cercetătorii i-au dat nota nouă din 10 pentru calităţile sale fizice – figură masculină, muşchi bine dezvoltaţi etc. – dar i-au dat un serviciu fictiv de vânzător şi un salariu foarte mic. Femeile care i-au analizat fişa nu i-au dat note mai mari de cinci, situaţia financiară cântărind greu în această alegere.

Şi vicerversa, un bărbat care a primit nota patru de la cercetători pentru calităţile fizice, a fost notat cu nouă şi zece de femei doar pentru că pe fişa lui apărea un salariu uriaş şi un job respectabil.

Un alt studiu a dovedit că femeile îşi pot schimba radical părerea despre un bărbat dupa ce văd maşina pe care o conduce. Sexul frumos preferă maşinile mari, rapide, puternice, care domină şoseaua – exact calităţile unui bărbat ideal.

Mersul şi forma corpului, primele semne al masculinităţii

Exigenţele femeilor nu se opresc la partea financiară, ci se îndreaptă şi către fizicul partenerului, iar mersul şi forma corpului sunt primele trăsături pe care le observăm chiar înainte să ne apropiem de un bărbat.

Natura s-a gândit că nu are rost să pierdem timpul, aşa că ne-a ajutat să ne dăm seama dacă un individ este îndeajuns de masculin încă din primul moment, momentul în care îl vezi venind spre tine.

Cercetările arată că femeile preferă siluetele cu umeri laţi şi trunchi drept care merg legănându-şi umerii. Barbaţii în shimb preferă siluetele în formă de clepsidră, cu talie subţire, care merg legănându-şi şoldurile.

Chipul cel mai atrăgător este cel masculin

Dacă a trecut acest prim test, vei avea ocazia să-i analizezi şi chipul. Linia maxilarului, grosimea sprâncenelor, mărimea ochilor şi a buzelor, forma frunţii, sunt doar câteva din trăsăturile care fac diferenţa între un chip masculin şi unul feminin.

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!