Indicii care îți spun că ai putea fi bipolară

De Sandra S. pe

Tulburarea bipolară este o problemă serioasă – vezi mai departe câteva indicii care anunță că schimbările stării tale de spirit nu țin doar de personalitatea ta, ci ai putea fi bipolară.

Episoade bune și rele

Tulburarea bipolară este în primul rând caracterizată de schimbări ale stării de spirit, de la extrem de entuziasmat și fericit la foarte depresiv și lipsit de energie.

Ești distrasă și nu poți termina ce ai de făcut

Ai început un proiect, dar ți-ai pierdut din energie și entuziasm așa că l-ai lăsat baltă, neterminat, apoi ai trecut la următorul. Și așa mai departe până ajungi să ai o serie lungă de proiecte incomplete, neterminate, pe care la început le-ai plănuit minuțios, dar acum nu mai ai niciun chef de ele. Tot timpul te distrage altceva.

Foarte ușor iritabilă

Unele persoane care suferă de această tulburare nu trec prin episoadele de fericire și tristețe pe rând, ci se poate întâmpla să simtă cele două lucruri în același timp. Iar din cauza asta te enervezi foarte ușor, iar tu nu îți poți da seama exact de ce te simți astfel.

Probleme la locul de muncă

Persoanele bipolare întotdeauna întâmpină probleme la locul de muncă – sunt prea arogante și se ceartă foarte mult în faza maniacală (cea „fericită”) și nu se pot trezi ca să vină la serviciu în faza depresivă.

Comportamentul periculos

În faza maniacală o persoană se simte atât de bine și este atât de fericită încât are impresia că poate face absolut orice. De la consumul de droguri, la aventuri periculoase și până la sex cu străini, lucruri pe care nu le-ar face în mod normal dacă nu ar fi în această fază.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro