Ce greşeli faci atunci când te speli pe faţă

De Sandra S. pe

Obiceiuri de îngrijire care ţie ţi se par normale pentru că aşa te-ai învăţat nu sunt neapărat cele mai bune. Iată ce greşeli să eviţi, ca să nu-ţi îmbătrâneşti tenul înainte de vreme:

Te speli prea mult

Apa de la robinet îţi usucă pielea şi în timp o şi îmbătrâneşte. Nu te spăla pe faţă de mai mult de două ori, decât dacă faci sport – atunci este în regulă să speli transpiraţia de pe piele.

Te exfoliezi prea mult sau deloc

Odată cu înaintarea în vârstă, enzimele care exfoliază pielea în mod natural nu mai sunt la fel de eficiente, de aceea este nevoie să apelăm la produse ajutătoare. Dacă îţi exfoliezi pielea mai des de două ori pe săptămână, rişti s-o iriţi. Dacă nu o exfoliezi deloc, celulele moarte vor arăta ca piele descuamată, iar tenul îşi va pierde strălucirea naturală şi porii se vor închide.

Te speli cu apă fierbinte

Iarna în mod special, pielea se usucă mult mai uşor. Iar dacă foloseşti apă fierbinte atunci când te speli, nu faci decât să ajuţi deshidratarea. Evită să te speli pe faţă în duş şi mai bine fă asta deasupra chiuvetei, cu apă călduţă sau rece.

Nu speli fardurile de pe faţă

Când ajungi seara acasă, ruptă de oboseală, numai la spălatul pe faţă nu-ţi stă gândul. Ca pielea să se regenereze şi să nu se irite trebuie să te demachiezi şi să te speli în fiecare seară. Dacă te culci machiată îţi pot apărea coşuri, pete şi chiar poţi face infecţii.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro