Cum să folosim corect frigiderul

De Lumea Femeilor pe

Dacă ai grijă de frigiderul tău aşa cum scrie la carte, vei economisi curent şi te vei putea bucura de el mai mult timp
„Un frigider modern poate economisi până la 35% din consumul de energie, comparativ cu un model vechi de 10 ani”, spun specialiştii de la Electrolux, cel mai mare producător de aparatură electrică utilă în gospodărie. Având o vastă experienţă în domeniu, aceştia te pot sfătui cum să exploatezi mai eficient frigiderul tău, astfel încât să obţii de la el un randament maxim, cu un consum minim de energie. Iată ce ai de făcut:

– deschide frigiderul cât mai rar posibil. Înainte de a aranja alimentele cumpărate în frigider, ordonează-le pentru a şti exact unde le pui. Astfel îl vei ţine deschis cât mai puţin.

– depozitează băuturile reci pe uşa frigiderului, fiindcă astfel le vei scoate foarte rapid, fără să-l ţii mult timp deschis.

– şterge frigiderul de praf, cât mai des, în mod deosebit partea din spate, unde se află compresorul. Depunerile de praf pe compresor încetinesc emanarea căldurii în exterior, şi astfel acesta face un efort mai mare. Poate mări consumul de energie cu până la 50%. În plus, scade durata de viaţă a compresorului şi, implicit, a aparatului.

– distanţa minimă de la perete este şi ea foarte importantă. Ea este de 10 cm. Dar cu cât distanţa este mai mare, cu atât e mai bine pentru schimbul de căldură.

– când cumperi un frigider, e bine să ţii cont de temperatura camerei în care-l vei pune. Astfel există trei clase de produse -clasa tip standard, pentru camere cu temperaturi între 16-32 grade C, clasa SN, pentru camere mai răcoroase (sub 10° C) şi clasa ST care este potrivită pentru camere deosebit de încălzite (până la 38° C).

– dacă vrei să faci economie de energie electrică, cumpără-ţi un frigider de clasă A, care reduce până la 35% din consumul de energie, sau de clasă A+, care consumă mai puţin cu 25% decât cele de clasă A. Are un preţ mai ridicat, dar în timp dă rezultate, prin costuri scăzute la factura de energie electrică.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro