Fructul pe care Mihaela Bilic recomandă să îl mâncăm zilnic: „Înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale”

De Unica.ro, pe

Nutriționista Mihaela Bilic are mereu câte un sfat legat de alimentația de zi cu zi, iar de data aceasta are o recomandare cu privire la fructul care nu trebuie să lipsească din dieta noastră.

Nu este un secret faptul că fructele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Pline de vitamine și nutrienți, ele au nenumărate beneficii pentru sănătate.

Mihaela Bilic este de părere că un anume fruct oleaginos este ed neratat însă. Ea spune că trebuie să mâncăm zilnic nuci, mai ales când sunt crude, întrucât acela ar fi momentul când se digeră mai ușor.

„Când vine vorba de fructe oleaginoase știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook, citată de Doctorul Zilei. „Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, așa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale iar de nuci uităm cu totul!”

Nutriționista a explicat despre cum procesează corpul uman nucile: „Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă. Cu cât acești sâmburi sunt mai uscați și mai deshidratați «cad» mai greu, așa că multe persoane aleg să-i consume după ce îi țin câteva ore în apă”.

Citește și: Alimente bogate în proteine. Care sunt cele mai sănătoase!

Citește și: Carmen Brumă, rețetă pentru un mic dejun delicios de post

Citește și: Inamicul nevăzut: tot ce trebuie să știi despre BPOC, boala care afectează peste 600 de milioane de oameni la nivel global

Citește și: Studiu: efectul neștiut al paracetamolului asupra creierului uman – cât de periculos este de fapt

Sfatul Mihaelei Bilic este să nu așteptăm ca nucile să se râncezească: „Nu asteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți  o cură de minerale și iod, accelerază metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic… e la îndemâna oricui”.

Nucile oferă o cantitate semnificativă de antioxidanți, care contribuie la prevenirea bolilor neurodegenerative și a îmbătrânirii precoce, după cum subliniază Dr. Oana Cuzino pe doc.ro. Mai mult, ele sunt o sursă de proteine, vitamine din complexul B, lecitină și Omega-3.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter