Fii frumoasă şi sănătoasă cu ajutorul verdeţurilor şi condimentelor! Iată care sunt cele mai eficiente

De Andreea Catrina, pe

Dacă în trecut un gram de condimente putea costa cât un gram de aur, în zilele noastre lucrurile s-au schimbat, iar acum oricine se poate bucura de proprietăţile mirodeniilor. Recunoscute pentru aromele lor, dar şi pentru efectele benefice asupra sănătăţii, o parte din condimente pot fi utilizate cu succes şi în ritualurile de beauty. La fel ca ele, şi verdeţurile au proprietăţi mai puţin cunoscute, care te pot ajuta să-ţi menţii frumuseţea şi sănătatea. Iată care sunt cele mai eficiente…
Anasonul stelat – Originar din Vietnam, anasonul are un gust dulceag, condimentat şi poate fi folosit cu succes atât pentru a da gust preparatelor, cât şi sub formă de ceai. Ceaiul de anason este recunoscut pentru efectele sale benefice în durerile de stomac sau tuse, şi se mai spune despre el că ar ajuta la stimularea lactaţiei, la tinerele mame. În plus, este un bun antiseptic şi poate fi folosit în diverse probleme ale pielii.
În ceea ce priveşte ritualul de beauty, trebuie să ştii că în trecut pudra din seminţe de anason era folosită pentru curăţarea şi albirea dinţilor. Şi dacă toate aceste beneficii nu sunt suficiente, află că anasonul este considerat unul dintre cele mai puternice afrodiziace naturale!

Coriandrul – Bogat în siliciu, acid linoleic, taninuri şi vitaminele C şi K, coriandrul te scapă de starea de oboseală, stimulează digestia şi calmeaza durerile abdominale. Recent, cercetătorii americani şi mexicani au ajuns la concluzia că frunzele de coriandru sunt eficiente pentru a purifica apa, mai exact pentru a elimina din ea metalele grele.

În materie de beauty, coriandrul poate fi folosit pentru a scăpa de acnee şi puncte negre. Se amestecă o linguriţă de suc de coriandru, cu o linguriţă de suc de lămâie verde şi se aplică pe zonele cu probleme. Se lasă să acţioneze o jumătate de ori şi apoi se înlătură cu apă călduţă.

Busuiocul – Folosit mai ales pentru scăderea colesterolului şi tratarea infecţiilor respiratorii, busuiocul are o mulţime de proprietăţi terapeutice. Infuzia de busuioc are proprietăţi antibacteriene recunoscute, fiind folosită cu succes în infecţii urinare, de exemplu.

De asemenea, infuzia de busuioc poate fi inclusă şi în ritualul de beauty, ca loţiune tonică.

Şofranul – Este considerat regele condimentelor şi este cunoscut pentru faptul că este un puternic antioxidant. Totodată, se spune despre şofran că purifică sângele, previne anemia, calmează durerile de stomac şi este foarte util în problemele cardiovasculare şi hepatice.

În rutina de beauty îl poţi include cu încredere în măştile de faţă antiacneice, dar şi în măştile naturale de păr, pentru a-i da mai multă strălucire.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!