Ce a pățit tânăra cu coronavirus care s-a plimbat prin oraș fără să se autoizoleze

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 13 martie 2020, 18:05
„Problemele generate de această pacientă sunt cu implicații deosebite, care vor trebui văzute și evaluate de către cei de la DSP în cursul anchetei epidemiologice, pentru că ea în perioada 1 martie și până în data de 5 martie, când a fost internată în Petroșani, ea a fost ”liberă” și a profitat de libertatea respectivă. A fost inclusiv la Hunedoara, la un RMN, deci traseul este destul de lung. Din momentul internării, problemele pe care le ridică sunt contactele avute în perioada 5 și 6 martie, perioadă în care nu se știa de unde vine și ca atare protecția față de ea a fost cea obișnuită față de orice alt pacient. Abia în data de 6 s-au instituit măsurile de protecție cerute de un pacient suspect de Covid 19”

O femeie de 26 de ani din Valea Jiului, depistată cu coronavirus, s-a ales cu dosar penal după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu.

Deși știa că este infectată, tânăra s-a plimbat liberă prin oraș, timp de aproape o săptămână. Femeia a fost și în două spitale, însă nu a spus nicidecum că a venit dintr-o zonă roșie din Italia.

Tânăra a fost internată la spitalul din Petroșani pe 5 martie pentru niște probleme neurologice, fiind dusă la spitalul din Hunedoara pentru a i se face un RMN. Medicii au aflat abia pe 6 martie de la jandarmi că femeia venise din Italia, din Verona și că este pe lista persoanelor care ar trebui să se găsească izolate la domiciliu.

Citeşte şi Coronavirus în România. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 64

, a declarat Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență Petroșani, citat de informatiavj.ro.

Citeşte şi Toate întrebările legate de coronavirus, lămurite de experții de la CDC și OMS

Se pare că tânăra a fost asimptomatică. Toate persoanele care au stat cu femeia în salon sunt izolate. Nimeni nu va fi externat până nu vin rezultatele testelor pentru coronavirus, a declarat, pentru Mediafax, Lucian Morogan, reprezentant al Prefecturii Hunedoara.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!