Fă asta zilnic și nu vei mai avea niciodată arsuri la stomac

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 31 martie 2022, 12:45
Arsurile la stomac ne strică toată ziua și, până găsim un pansament gastric sau unul împotriva acidului, ne chinuim cu durerile, fără să putem face nimic. Există însă câteva obiceiuri pe care le putem adopta zilnic, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu neplăcutele dureri din capul pieptului.

Pastilele împotriva arsurilor sunt cel mai frecvent remeidu pentru durerile de stomac cauzate de refluxul gastroesofagian, iar în unele cazuri se poate ajunge chiar la bisturiu. Există însă o rutină pe care, dacă o respecți, stomacul nu-ți va mai da bătăi de cap. Acestea sunt legate de mâncarea pe care o consumăm și chiar… hainele pe care le purtăm.

Porții mici

Se spune că o masă nu trebuie să depășească mărimea propriei palme. Majoritatea specialiștilor recomandă ca porțiile pe care le mâncăm să fie atât de mici, pentru a nu stimula secreția sucului gastric în exces în timpul digestiei, principala sursă a acestor dureri. În momentul în care ai umplut stomacul cu o cantitate mai mare de mâncare decât poate suporta, mușchiul dintre stomac și esofag, cunoscut și sub denumirea de sfincter esofiagian se relaxează, facilitând astfel ca sucul gastric să ajungă în stomac. Un alt sfat al experților este să nu mîncăm ultima masă la o oră târzie.

Renunță la prăjituri

Cafeaua, prăjiturile, mâncărurile picante sau grase se numără printre principalii stimuli ai producerii acizilor în exces în stomac. O dietă azată pe salate, puține dulciuri și fără prăjeli este ideală, dacă ai probleme cu stomacul. Cele mai indicate alimente sunt bananele și carnea preparată la cuptor, grătar sau fiartă.

Citește și: Tipuri de grăsime abdominală. Cum scapi de ea

Nu consuma alcool

La fel ca mesele îmbelșugate, alcoolul relaxează sfincterul esofagian, permițând acizilor să ajungă la esofag și, provocând astfel, refluxul gastroesofagian. Dacă nu sunteți la o o ocazie specială și știți că aveți astfel de probleme, încercați să evitați consumul de alcool.

Nu purta blugi strâmți și curele

Dacă ai probleme cu o talie nu chiar subțirică, atunci evită să porți blugi strâmți. Dincolo de faptul că sunt inestetici pentru silueta ta, provoacă și arsurile gastrice. Faptul că zona mediană a burții se află sub o presiune face ca acidul gastric să fie împins în esofiag. Evită, de asemenea, curelele, corsetele, bustierele, cordoanele sau fustele care te strâng în talie.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci două banane pe zi

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!