Eunucii de la Curtea imperială din Coreea trăiau mai mult decât ceilalţi bărbaţi

De pe

Longevitatea eunucilor o depăşea considerabil pe aceea a bărbaţilor necastraţi de la Curtea imperială din Coreea, potrivit unui studiu publicat în Statele Unite, ai cărui autori cred că hormonii masculini cauzează o scădere a duratei de viaţă.
Cercetătorii au examinat arhivele genealogice ale membrilor de la curtea imperială coreeană din dinastia Chosun, între anii 1392 şi 1910.
Ei au descoperit că eunucii trăiau, în medie, până la vârsta de 70 de ani, cu 14-19 ani mai mult decât bărbaţii necastraţi, informeaza Mediafax.
Dintre cei 81 de eunuci studiaţi, trei au trăit până la 100 de ani şi chiar mai mult, fapt care este rar chiar şi în ţările dezvoltate din zilele noastre, afirmă autorii studiului.
O astfel de longevitate nu poate fi explicată doar prin confortul şi celelalte avantaje materiale pe care le confereau viaţa la palatul imperial, spun ei.
Aceiaşi cercetători au dezvăluit, totodată, că împăraţii şi membrii de sex masculin din familia imperială mureau adeseori destul de tineri, în jurul vârstei de 40 de ani.
Foto: Shutterstock
 

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv