Demonstrat ştiinţific: 36 de ani, pragul dintre tinereţe şi viaţa adultă

De Andreea Catrina, pe

Rezultatele unui studiu realizat recent de specialiştii spitalului Spire Bristol, din Marea Britanie, arată că abia la 36 de ani, oamenii trec oficial pragul dintre tinereţe şi viaţa adultă, încep să-şi schimbe stilul de viaţă şi să se gândească serios la viitor.
Problemele de sănătate, decesele din familie ori responsabilităţile ne fac să realizăm cu adevărat că este timpul unei schimbări în modul nostru de viaţă şi să luăm atitudine.

Rob Anderson, directorul spitalului care a realizat studiul, a declarat pentru tabloidul britanic Daily Mail: „Aceste cercetări ne arată că abia după 30 de ani oamenii încep să se gândească serios la sănătate, iar schimbarea stilului de viaţă devine o prioritate. Suntem mult mai conştienţi de consecinţe, la acea vârstă, şi apreciem cu adevărat tot ce ţine de binele nostru”.

Cu toate acestea, rezultatele aceluiaşi studiu au arătat, de asemenea, că şase din zece persoane, aşadar majoritatea oamenilor, ajung să adopte după 36 de ani filozofia conform căreia „viaţa este prea scurtă” sau „fiecare clipă trebuie trăită la maximum” şi să nu mai ţină cont de regulile proprii sau de cele ale societăţii, începând să bea mai mult alcool, să consume mâncare nesănătoasă sau să nu mai respecte legea aşa cum o făceau până la această vârstă.

Foto: femei din două generaţii, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!