De ce te trezeşti cu gura uscată

De Unica.ro, pe

Dacă te trezeşti dimineaţa cu gura uscată, cauzele pot fi diverse, de la o boală respiratorie la aerul uscat din cameră. Iată care pot fi explicaţiile şi cum rezolvi problema.

De ce te trezeşti cu gura uscată

Iată care pot fi cauzele:
1. Respiri pe gură. Atunci când respiri normal, pe nas, aerul inspirat este încălzit şi umezit de sinusuri. dar când respiri pe gură, chiar dacă aerul din încăpere este umed şi cald, te poţi trezi cu gura şi gâtul uscate. Rămâne să descoperi motivul pentru care respiri pe gură. Dacă eşti răcită sau ai o altă infecţie respiratorie, înseamnă că problema va dispărea atunci când te vindeci. Dacă nu eşti răcită, poate fi vorba de apnee în somn sau sfărăit.
2. Iei medicamente sau consumi alcool. Anumite medicamente îţi pot afecta producţia de salivă, deci îţi dau senzaţia neplăcută de gură uscată. Dacă faci vreun tratament, citeşte cu atenţie prospectul medicamentelor pentru a vedea care din ele este de vină. Alcoolul, fumatul şi unele droguri pot de asemenea să-ţi usuce gura.
3. Aerul e prea uscat. Dacă aerul din dormitorul tău este prea uscat, cu siguranţă te vei trezi cu gura uscată. Se poate întâmpla mai ales iarna, când camerele încălzite devin foarte uscate, iar singura soluţie este un umidificator.

Ce să faci ca să nu te mai trezeşti cu gura uscată

1. Consumă mai mult apă în timpul zilei
2. Dacă eşti răcită, desfundă-ţi nasul folosind cu spray cu sare de mare.
3. Foloseşte un umidificator sau pur şi simplu un recipient cu apă pus pe calorifer (iarna) pentru a umezi aerul din casă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!