De ce e sănătos să râzi în fiecare zi

De Unica.ro, pe

Probabil ai auzit deja că râsul este sănătos, dar ştii care sunt beneficiile pentru pshicul şi corpul tău? Descoperă mai jos de ce trebuie să râzi în fiecare zi.
E adevărat că râsul poate provoca riduri de expresie, dar beneficiile acestei „activităţi” plăcute sunt cu mult mai mari decât efectele adverse cosmetice. Râsul este sănătos pentru corp, pentru psihic şi îţi poate îmbunătăţi viaţa socială.
O repriză bună de râs relaxează toţi muşchii corpului şi declanşează producţia unor hormoni „buni”, care au numai efecte pozitive asupra organismului uman.
Beneficiile râsului asupra corpului: relaxează muşchii, alungând tensiunea şi stresul – te simţi mai relaxată chiar şi la 45 de minute după – scade producţia hormonilor de stres, creşte producţia endorfinelor, numite şi „hormonii fericirii”, care îţi dau o stare de bine, contribuie la sănătatea vaselor sanguine, ceea ce înseamnă o circulaţie mai bună şi mai puţine probleme cardiace.
Beneficiile râsului asupra psihicului: te eliberează de anxietate şi stres, aduce optimism şi bună dispoziţie, te ajută să îţi faci prieteni şi să întăreşti legăturile cu cei de lângă tine.

Cum să ai o viaţă mai veselă

Poate că nu găseşti zilnic motive de râs, dar ţi le poţi crea singură. Un bun început ar fi să faci haz de necaz şi să râzi de situaţiile dificile, în loc să te stresezi din cauza lor. Nu uita că autoironia este o calitate pe care mulţi o apreciază şi este mai bine pentru psihicul tău să râzi de tine însăţi decât să te laşi complexată de defectele fizice sau de nepriceperea ta în anumite situaţii.
Caută să te înconjpri de lucruri vesele, care îţi aduc aminte să râzi în fiecare zi. Iar când nu găseşti niciun motiv de râs, nu uita că un clip vesel cu pisici haioase îţi poate însenina şi cea mai mohorâtă zi.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!