De ce ar trebui să dormi în așternuturi de mătase

De Bianca Prangate, pe

Poate ai auzit în trecut cât de bine este să dormi pe o față de pernă din mătase, pentru a avea părul mai puțin ciufulit dimineața și tenul fără urme ciudate. Este momentul să alegi să schimbi și restul așternuturilor cu unele din mătase.

Sunt mai multe beneficii când vine vorba de utilizarea așternuturilor de mătase, după cum arată Women’s Health Magazine. Mătasea naturală conține 18 aminoacizi capabili să repare leziunile mici ale pielii și să amelioreze aspectul liniilor de expresie și al ridurilor. Mai mult, mătasea reduce riscul de fricțiune, așa că părul tău este protejat de vârfuri despicate. Iar dacă aceste beneficii nu erau de ajuns, e bine de știut că mătasea este hipoalergenică, ceea ce înseamnă că nu îți va irita pielea, indiferent de tipul ei.

Beneficiile merg chiar mai departe însă. Mătasea este un material care permite circulația corectă a aerului. Această respirabilitate a sa o face să fie perfectă pentru reglarea temperaturii. Așadar, dacă ești genul de persoană căreia i se face cald în timpul nopții și transpiră mult, așternuturile de mătase ar putea fi o alternativă bună.

Așternuturile de mătase reprezintă o investiție mai mare la început, dar dacă alegi unele de calitate, te vor ține între 15 și 20 de ani. De asemenea, se întrețin destul de ușor. Pot fi spălate la mașina de spălat, la o temperatură de 30 de grade, la programul pentru materiale mai delicate. Folosește un detergent non-biologic, după cum recomandă Elle Silk, iar astfel te vei bucura de avantajele așternuturilor de mătase ani întregi,

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!