Cum îți afectează sănătatea emoțiile negative

De Consuela Stratulat, pe

Dacă nu știai până acum, află că emoțiile negative se manifestă printr-un disconfort fizic. Corpul nostru răspunde la suferință și la stres prin probleme de respirație și chiar dureri de inimă. Află care este legătura dintre problemele de sănătate și trăirile interioare.
Legătura puternică dintre starea emoțională și sănătate nu mai este un secret. Sentimentele bune au putere de vindecare, spun cercetătorii, care au studiat fiecare boală, de la răceală la HIV, și au observat că o persoană cu liniște interioară are puterea de a-și întări sistemul imunitar.
Când vine vorba de sănătatea ta, sunt patru lucruri care țin de tine: decizia de a nu fuma, angajamentul de a face constant exerciții fizice, calitatea dietei și nivelul de optimism, spun specialiștii. Chiar dacă nu este cunoscut, încă, modul în care funcționează acest mecanism, oamenii de știință dau asigurări că sentimentele negative, precum stresul, tristețea și grija pot provoca o creșete a nivelului de cortizol, care îți afectează sistemul imunitar. Există, însă, câteva trucuri care te vor ajută să rămâi optimistă și sănătoasă.

Exprimă-te!

Când îți limpezești mintea, se întâmplă lucruri bune. Potrivit unui studiu apărut în revista „Medicina Psihosomatică”, pacienții cu HIV, care au scris despre grijile lor 30 de minute pe zi, timp de patru zile la rând, au observat o scădere a încărcăturii virale și o creștere a celulelor care luptă cu infecțiile. Un alt studiu, apărul în „Jurnal de Consultații și Psohologie Clinică”, a arătat că pacienții care suferea de cancer la sân, care au discutat despre sentimentele lor în legătură cu boala, au avut mai puține vizite la medic.

Meditează

Cercetătorii vorbesc despre beneficiile uimitoare ale ședințelor de tai chi. Un studiu desfășurat la UCLA a demonstrat că persoanele care au participat la aceste exerciții de trei ori pe săptămână, timp de patru luni, și-au întărit sistemul imunitar. Specialiștii spun că la fel de eficiente sunt și alte metode de meditație, precum yoga.

Caută ajutor dacă ai nevoie

Cercetătorii de la Universitatea din Nottingham au monitorizat rata de vindecare a 93 de oameni care sufereau de ulcer diabetic, care apare la picior. După șase luni, pacienții deprimați, care nu puteau să își accepte boala, au arătat o evoluție slabă a stării de sănătate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro