Copilul tău: 3 idei greşite despre băiţă

De Lumea Femeilor pe

Tot felul de idei năzdrăvane circulă despre baia noului-născut. Moştenite din bătrâni sau inspirate de frica de… apă şi săpun. A părinţilor, fireşte. La coş cu ele!

Îl îmbăiezi la 2-3 zile, nu mai des

► Motivul invocat: pielea foarte fină şi delicată a bebeluşului este agresată şi se usucă, dacă-i faci baie mai des.
►Adevărul: baia zilnică este benefică, pentru bebeluşul tău, din toate punctele de vedere – asigură igiena impecabilă (mai ales că există – şi se lansează continuu – atâtea produse adaptate la pH-ul pielii lui); uită mai repede de emoţiile primei experienţe acvatice; deprinde un program de îngrijire corporală pe care îl va urma toată viaţa.

Nu mai mult de 5 minute

►Motivul invocat: să nu răcească bebe!
►Adevărul: temperatura apei este menţinută constantă (36-37°C) adăugând treptat apă caldă, cât mai departe de trupul copilului şi amestecând-o cu cea din cădiţă. Primele băiţe se reduc, într-adevăr, la 5 minute, dar durata lor va creşte, treptat, până la 10-15 minute.

Înfofoleşte-l bine

►Motivul invocat: copilul suferă un şoc termic, din cauza diferenţei de temperatură dintre apa de baie şi aerul din cameră.
►Adevărul: foarte probabil, părinţii care au această temere fac, ei înşişi, baie o dată la câteva zile şi, imediat după aceea, îşi pun halate groase şi căciuli, chiar şi în plină vară. Or, în casă, termometrul arată, în condiţii normale, cca 22°C – temperatură la care bebe trebuie ţinut în haine lejere şi cu capul descoperit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Cum arată soția lui Ludovic Orban, noul premier desemnat de Klaus Iohannis

Cum arată soția lui Ludovic Orban, noul premier desemnat de Klaus Iohannis