5 metode naturale de combatere a celulitei

De Lumea Femeilor pe

Ce poate fi mai neplăcut pentru o femeie decât grăsimea de pe coapse, fese şi abdomen? Dacă nu-ţi permiţi tratamente complexe, iată ce poţi face pentru a elimina celulita!

Aşadar, pentru a preveni sau diminua ţesutul adipos, adică straturile de grăsime, ar trebui să:

– ţii un regim hipocaloric prin evitarea excesului de grăsimi animale, dulciuri, alcool
– mergi cât mai mult pe jos, pentru că o activitate fizică regulată şi susţinută a picioarelor tonifică musculatura
– faci sport o dată sau de două ori pe zi pentru a activa circulaţia sângelui.

1. Bea cât mai multe lichide!

Apa reprezintă în jur de 60% din masa noastră corporală şi este indispensabilă pentru regenerarea celulelor. Pentru a absorbi 1,5 l de apă plată, de exemplu, între cină şi culcare sau pur şi simplu când faci câte o pauză, obişnuieşte-te să bei chiar dacă nu-ţi este sete. Dar nu orice! Bea apă plată, ceai verde sau diuretic (în nici un caz, apă gazoasă care conţine sare). Se recomandă chiar un repaus alimentar, adică „o cură” de lichide, două zile pe săptămână.

2. Evită sarea!

Ea provoacă retenţia apei. Ce se întâmplă, de fapt, în trupul tău? Când mănânci alimente foarte sărate, organismul nu mai este capabil să elimine lichidul intercelular. Şi-atunci surplusul de sare împiedică circulaţia sângelui favorizând apariţia celulitei.

3. Nu urma un regim alimentar prea sever!

El poate antrena variaţii importante de greutate duc la pierderea elasticităţii pielii (celulele grase şi circuit­ele venoase se comprimă mult mai uşor sub piele).

4. Practică un sport care necesită un efort inten­siv

Cea mai rapidă metodă de elimina celulita este efortul fizic intensiv. Nu uita că spor­tul este cel mai aprig duşman al celulitei! De ce? Pentru în mod natural, el declanşează efectul de „pomcontractă şi relaxează muşchii, uşurând astfel circulaţia sângelui.

5. Nu neglija masajul de acasă!

În fiecare zi, timp de o jumătate de oră, practică gimnastică. Insistă pe coapfese şi pântece.

Alternează şedinţele gimnastică cu masajul:
– fricţionează picioarele jos în sus executând mici presiuni pentru stimularea circulaţiei sângelui
– palpează pântecele sensul acelor de ceasornic (pentru a nu perturba digestia). Este o zonă foarte sensibilă, aşadar încearcă să emişcările prea bruşte
– prinde fesele cu vârful degetelor şi lasă pielea să alunece. Este aşa-numita „palpare rostogolită”. În felul acesta, vei favoriza eliminarea grăsimii.
Elimină celulita prin presopunctură!
Fiecare localizare a celulitei îşi are punctele sale speciale. Cu mişcări energice masează următoarele porţiuni ale corpului unde poate apărea celulita:
– fesele: apasă cele trei puncte situate de o parte şi de alta a osului sacru
– şoldurile: activează punctele de pe faţa externă, puţin deasupra regiunilor mai proemi­nente
– coapsele: masează punctele situate în centrul feţelor anterio­are şi posterioare
– genunchii: apasă punctele situate în „scobitură”, pe feţele externe ale gambelor, în locul de întâlnire al celor două oase, tibia şi peroneul. Masajul bine făcut activează circulaţia sanguină.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro