Chirurg plastician: Ramona Bădescu, frumuseţea perfectă

De Erika Chivu, pe

Care sunt cele mai frumoase vedete, ce operaţii estetice fac femeile şi bărbaţii, cum îţi dai seama dacă cineva şi-a făcut o operaţie – află totul de la dr. Doboş, chirurg plastician.

Ramona Bădescu, o frumuseţe perfectă

Curioasă ce părere are un chirurg plastician despre chipurile vedetelor autohtone, am căutat răspunsuri la dr. Călin Doboş, medic specialist în chirurgie facială şi chirurgie plastică.
 
„Un prim chip care mi se pare deosebit ar fi cel al Monicăi Columbeanu: pomeţi înalţi, nas cu o linie perfectă, buze senzuale fără a fi injectate, o dantură impecabilă, ochii negrii cu sprâncene care îi încadrează bine.”

O figură la fel de frumoasă are şi Oana Zăvoranu – „un chip foarte armonios, cu etaje proporţionate, cu un râs superb dat de gura frumoasă, cu nişte ochi magnetici”.

Despre Paula Seling, chirurgul spune că are o frumuseţe rafinată.

Însă idealul de frumuseţe, după parerea dr. Doboş, este Ramona Bădescu. „Mi se pare idealul meu de frumuseţe. Ochi mari, lungi, o gură superbă, pomeţi înalţi, bine conturaţi – perfectă!”

De altfel, doctorul spune că România abundă de femei frumoase şi că suntem recunoscuţi ca naţie frumoasă, la ambele sexe.

Diplomat, dr. Doboş nu vrea să vorbească despre vedetele cărora le-ar trebui o intervenţie estetică, ba chiar crede că este o mojicie să critici fizicul unei persoane. „Trebuie să cauţi frumuseţea fiecaruia în afară, dar mai ales înlăuntru. Aşa încât conchid că ne naştem frumoşi, rămânem frumoşi. Trebuie doar să căutăm frumosul din noi.”

Mărirea de sâni, intervenţia preferată a femeilor

Femeile care nu reuşesc să găsească frumosul din ele, ajung in clinica de chirurgie plastica, iar operaţia cea mai solicitată de ele este mărirea sânilor. „În fond, sânii sunt un element definitoriu pentru feminitate”, explică chirurgul plastician. Nu este de mirare ca silicoanele au devenit un accesoriu.

În topul preferinţelor urmează rinoplastia – modelarea nasului – apoi lipoaspiraţia şi liftingul mamar.

Dar în ultimul timp româncele au început să se gândească şi la părţi ale corpului pe care de obicei le cam ignorăm. „Se observă o creştere a cerinţei de implante de gambă, abdominoplastii şi chirurgie intimă”, anunţă dr. Doboş.

De asemenea, în clinica sa se cer şi injecţiile cu acid hialuronic sau Botox.

Şi bărbaţii fac operaţii estetice

Bărbaţii au cam aceleaşi preferinţe: lipoaspiraţia taliei, rinoplastia şi chiar liftingul facial sunt printre operaţiile estetice pe care ei le solicită cel mai des. Se simt bărbaţii mai timoraţi în faţa chirurgului plastician? „Poate că acum câţiva ani doreau discreţie, dar azi e considerată o bravură, aşa încât, nu, nu sunt mai timoraţi”, ne informeaza dr. Călin Doboş.

Sunt încă puţini bărbaţii care apelează servicile chirurgului plastician – aproximativ 20% din pacienţi – însă numărul lor a crescut mult, având în vedere că acum cinci-şase ani doar 5% din pacienţii erau de sex masculin.

Operaţiile estetice nu mai sunt atât de dureroase

 
Poate că la asta au contribuit şi tehnicile moderne care fac operaţiile estetice mai puţin dureroase, astfel că bărbaţilor nu le mai e frică de doctor.  „În ultimii ani, de când operez cu radioplasmă, lasere sau alte aparate special dedicate chirurgiei estetice, nu mai există noţiune de suferinţă aşa cum era odată!”, spune dr. Doboş.

Abdominoplastia – îndepărtarea pielii în exces de pe abdomen – este mai solicitantă pentru pacient decât restul intervenţiilor, timpul de recuperare fiind mai lung.

În schimb, după o intervenţie pe faţă sau sâni durerea ţine 12-24 de ore, cedează la calmanate obişnuite şi recuperarea este rapidă. „A doua zi, majoritatea pacienţilor pot face plimbări pe jos, conduce masina sau chiar pot să desfăşoare activităţi uşoare – mai ales cei care au un bussines. La mărirea de sâni, am avut paciente care în a patra zi au ieşit în club”, povesteşte dr. Călin Doboş.

Cum îţi dai seama dacă cineva a făcut operaţii estetice

Având în vedere că tot mai multe persoane recurg la bisturiu pentru a arăta bine, mai putem face diferenţa între o frumuseţe naturală şi una „lucrată”? Nu întotdeauna, spune dr. Doboş, depinde cum a fost făcută operaţia. „Dacă a avut un lifting facial şi s-a tras de faţă foarte tare, atunci toată lumea va remarca!” spune chirurgul. Aspectul este mai natural dacă intervenţia este una „măsurată” care urmăreşte doar împrospătarea feţei.

Cumpătarea este importantă şi în cazul operaţiilor la sâni. Când se folosesc implanturi prea mari se vede imediat că bustul a crescut, iar când dispar hainele se va observa conturul implanturilor.  

„Dacă implanturile sunt alese conform unor măsurători ce iau în calcul dimensiunile toracelui şi taliei, atunci nu vor mai fi atât de mari, atât de evidente, iar când se va dezbrăca e greu de ştiut dacă are sau nu intervenţie – ăsta e un aspect natural”, explică dr. Dobos.

„Întrebarea e: doriţi să arătaţi bine îmbrăcate – dar cu urme vizibile ale intervenţiei, atunci când vă aflaţi în costumul Evei – sau să arătaţi natural atât îmbracate cât şi topless?”

Foto: arhiva Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!