Cel mai bun leac împotriva tusei este… acest desert delicios

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 06 martie 2020, 17:28
Avem motive să dăm iama în toată ciocolata iarna aceasta. Conform specialiștilor, acest tip de dulce calmează tusea.

Profesorul Alyn Morice, directorul centrului de studii cardiovasculare și respiratorii la Universitatea din Hull, și fondatorul Societatea Internațională pentru Cercetarea Tusei, susține că ciocolata este bună dacă ne confruntăm cu această afecțiune.

Un studiu realizat de Morice și colegii săi au arătat că toate siropurile care tratează tusea și care sunt pe bază de cacao sau ciocolată au funcționat mai  bine decât cele standard. Tratamentul se pare că  adat roade pe pacienții care au primit acest remediu în doar două zile, comparativ cu celelalte siropuri.

Totuși, aceasta nu este singura cercetare care arată rezultatele bune ale produselor pe bază de ciocolată împotriva tusei.

Inițial, cercetătorii de laColegiul Imperial din ;ondra au stabilit că un alcaloid pe care îl conține cacaua are un efect mai bun de a suprima tusea decât codeina – unul dintre ingredientele principale conținute de tratamentele împotriva tusei. Numărul pacienților care au urmat acest tratament, au arătat rezultatele studiului, au fost nevoiți să renunțe cu două zile față de cei care luau un tratament normal, pentru că nu mai tușeau.

O solutie pentru a scapa de tuse este sa bei ceai de ceapa!

Citește și: Cum să-ți faci acasă plasture împotriva tusei

Poate ideea că ciocalata ne vindecă de tuse să pară puțin ciidată, însă cercetătorii susțin că beneficiile acestui tratament constau, în principal, în proprietățile demulcente ale cacauăi. Și asta pentru că ciocolata este mai lipicioasă și vâscoasă decât medicamentele obișnuite pentru tuse, formând un strat protector la nivelul terminațiilor nervoase ale gâtului – din cauza cărora avem tendința să tușim.

Efectul demulcent este și secretul care face ca mierea cu lămâie sau alte siropuri pe bază de zahăr să ajute la vindecarea tusei. De asemenea, are și un efect inhibitor asupra terminațiilor nervoase de pe esofag. Tot efectul demulcent îl au și alte ingrediente din siropul pentru tuse: difenhidramină, levomentol și clorura de amoniu.

Citește și: Cum să-și faci acasă sirop împotriva tusei

Astfel , dacă simțiți că se instalează tusea, încercați să țineți pe limbă două pătrățele de ciocolată și veți vedea că în scurt timp vă puteți bucura de efectele calmante ale acestui desert.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!