10 motive surprinzătoare pentru care te doare capul

De Andreea Catrina, pe

Durerile de cap sunt cu adevărat frustrante, mai ales atunci când apar fără niciun motiv. Sau cel puţin aşa credem noi… În opinia specialiştilor însă, cauzele pot fi cu adevărat surprinzătoare.
Iată zece dintre acestea:

Brânzeturile
Gorgonzola, parmezanul sau brânza Cheddar conţin o substanţă numită tiramină, care se pare că poate declanşa, în cazul anumitor persoane, dureri de cap. Cu cât brânzeturile sunt mai vechi, cu atât mai mare este şi concentraţia de tiramină.

Vinul roşu
Tiramina, substanţa menţionată mai sus, se găseşte şi în vinul roşu. Cu toate acestea, în cazul vinului, şi alcoolul joacă un rol important în apariţia migrenelor.
Şeful tău
Da, şeful îţi poate da dureri de cap. Stresul este una dintre cauzele principale ale apariţiei migrenelor, aşadar nu ar trebui să te mire că după o zi grea la birou te-ai ales cu o durere de cap insuportabilă.
Parfumurile puternice
Plăcute sau neplăcute, parfumurile foarte puternice cauzează migrene. Nu se ştie exact mecanismul care declanşează această reacţie în organismul nostru, dar cel mai probabil parfumurile intense stimulează sistemul nervos prea mult.

Schimbarea vremii
Presiunea atmosferică îşi spune întotdeauna cuvântul, mai ales asupra meteosensibililor. Tot ceea ce poţi face e să te asiguri că în zilele foarte călduroase te hidratezi corespunzător.

Accesoriile pentru păr
Da, ai citit bine. Dacă îţi strangi părul prea tare cu elasticul, cu agrafe sau cu orice alte accesorii pentru păr, rişti să îţi afectezi scalpul, iar asta va duce la apariţia neplăcutelor dureri de cap.

Poziţia incorectă la birou
Ştiai că în mod normal ar trebui să stai cu picioarele sprijinite pe ceva, cu spatele şi umerii drepţi şi cu o pernă aşezată în zona lombară? Ei bine, cum foarte puţini dintre noi fac asta, poziţia incorectă de la birou pune presiune asupra muşchilor şi este una dintre cauzele principale ale apariţiei durerilor de cap.
Fumatul
Fumatul este recunoscut ca fiind un factor declanşator al migrenelor, tocmai de aceea majoritatea fumătorilor se confruntă des cu dureri de cap.

Inactivitatea
Sedentarismul ne afectează grav starea de sănătate, tocmai de aceea medicii ne recomandă să facem măcar câteva minute de mişcare pe zi. Inactivitatea pe o perioadă lungă de timp provoacă dureri de cap, care pot trece însă după câteva minute de mişcare în aer liber.

Modificările hormonale
Fluctuaţiile hormonale pot cauza dureri de cap atât în cazul bărbaţilor, cât şi în cazul femeilor. Totuşi, mai mult de jumătate din cazurile de migrenă, care au această cauză, sunt întâlnite la femei.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!