Cât costă un avort în România, în 2015

De Amelia Matei pe
O sarcină nedorită sau cu probleme poate fi întreruptă în primele 12 săptămâni. Află cât costă un avort în România, în 2015.

În momentul în care o femeie se decide să întrerupă o sarcină, trebuie să meargă la ginecolog, pentru a vedea dacă se expune unor riscuri și pentru un examen clinic. Când vine vorba de cât costă un avort, prețurile variază, în funcție de clinică, modul în care pacienta alege să întrerupă sarcina și oraș. Avortul poate fi clasic, fiind efectuat cu chiureta, prin aspirație, când sarcina este „aspirată” din uter, și medicamentos, prin administrarea unor pastile care provoacă întreruperea sarcinii.

Cât costă un avort în București

În București, un avort poate ajunge și la 1.700 de lei, la clinica Generis. La clinica Promed, un chiuretaj uterin la cerere cu anestezie generală costă 1349 lei, iar unul cu anestezie locală ajunge la 840 de lei.

La Clinica Elite, un chiuretaj cu anestezie locală, costă 550 de lei, în timp ce un avort prin aspirație ajunge la 700 de lei. Aceeași procedură, dar cu anestezie generală, costă 800 de lei.

La Gynecoland, prețul unui avort ajunge la 780 de lei, iar dacă pacienta dorește anestezie generală, trebuie să mai scoată din buzunar 780 de lei.

Sursa foto: Shuttertosck.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2