Ai carență de vitamina B? Uite ce trebuie să bei

De Sandra S. pe

Ca să combați carențele de vitamina B trebuie să bei o băutură destul de răspândită în magazinele și localurile noastre. Este vorba chiar de bere! Aceasta conține vitaminele B2 (riboflavină), B3 (niacină), B6 (piridoxină), B9 (acid folic) și B12 (cobalamina).
Vitamina B este necesară organismului pentru a oferi o protecție suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare, arată studiile realizate la nivel internațional. Așadar, s-a descoperit că un consum moderat de bere poate reduce nivelul de homocisteină și colesterol rău (LDL), iar asta se poate datora conținutului de vitamine B din bere.
Ca berea să aibă acest efect benefic asupra organismului tău, trebuie s-o consumi moderat. Este recomandat persoanelor sănătoase, care au și un stil de viață echilibrat și alimentația corespunzătoare. Consumul moderat înseamnă până la 660 ml pe zi pentru bărbați și 330 de ml pe zi pentru femei, concentrația alcoolică fiind de maximum 5%.
„La fel ca pâinea, care este preparată tot din cereale, berea este o sursă bună de vitamine importante pentru organism. Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată prin studii, ce au demonstrat o absorpție ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă”, a declarant Aurelia Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

EXCLUSIV. Sfaturi vestimentare pentru femeile cu forme de la Raluca Bădulescu, jurata emisiunii "Bravo, ai stil!"

EXCLUSIV. Sfaturi vestimentare pentru femeile cu forme de la Raluca Bădulescu, jurata emisiunii "Bravo, ai stil!"