Când va fi gata vaccinul românesc împotriva noului coronavirus

De Unica.ro pe

Cercetătorii din toată lumea încearcă să dezvolte un vaccin viabil pentru noul coronavirus, iar în această cursă au intrat și oamenii de știință din România.

Institutul Cantacuzino și centrul OncoGen din Timișoara au intrat într-un parteneriat pentru a găsi vaccinul împotriva COVID-19. România alocă 3,5 milioane de lei pentru a descoperi acest vaccin – iar dacă cercetările inițiale arată că produsul dezvoltat de Institutul Cantacuzino și OncoGen este unul eficient, suma va crește.

Citește și: Britanicii susțin dezvoltarea vaccinului românesc anti-coronavirus. „Pentru România trebuie să fie o mândrie!”

Profesorul doctor Mircea Ioan Popa de la Institutul Cantacuzino a explicat că perioada de testare a vaccinului este de 18 luni și nu a putu oferi o dată exactă pentru când va ieși pe piață vaccinul. „Produsul realizat de colegii din Timișoara este aproape gata pentru a fi pus la dispoziție pentru începerea acestui proiect, e un proiect de cercetare și întotdeauna o cercetare știi că o începi și încerci să o duci la bun sfârșit, dar pot apărea lucruri pe care nu le poți gândi de la început”, a zis acesta, după cum arată Digi24.

Dacă vaccinul românesc va avea rezultate bune, va fi administrat intranazal, nu intravenos. Cercetătorii speră la un răspuns pozitiv din partea românilor în cazul în care vaccinul ar fi disponibil, după cum a arătat Popa: „Ceva mai ușor de tolerat, inclusiv de cei care nu sunt foarte de acord cu vaccinurile. Sperăm că produsul nostru va fi de foarte bună calitate și că populația României îl va primi așa cum ne dorim”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro