Apel către tineri de la oficialii statelor europene pentru a opri răspândirea virusului: „Nu vă ucideți bunica!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 septembrie 2020, 10:23

Autoritățile europene le cer tinerilor să respecte regulile de prevenție a infecției cu noul coronavirus, întrucât statisticile demonstrează că ei sunt responsabili pentru creșterea recentă a numărului de cazuri COVID, după cum relatează Libertatea.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a făcut un apel către tineri în contextul statisticilor care arată că tinerii sunt responsabili pentru creșterea numărului de cazuri COVID: „Nu vă ucideți bunica luând coronavirusul și răspândindu-l. Și ați putea să îl dați mai departe chiar înainte de a simți vreun simptom.”

În Spania, 25% dintre cazurile noi au fost detectate în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani. Și acolo, autoritățile au cerut mai multă vigilență în rândul populației tinere, mai ales în contextul în care școlile urmează să se redeschidă.

Citeşte și: OMS: „Rata de infectare cu noul coronavirus a crescut în Europa cu 10%”

Și Franța observă aceeași tendință îngrijorătoare, autoritățile subliniind faptul că virusul se transmite „în special în rândul adulților tineri” și că mulți dintre ei „nu respectă măsurile de prevenție”. Acolo, cea mai mare creștere din timpul săptămânii care s-a încheiat pe 1 septembrie a avut loc în rândul tinerilor de până la 14 ani.

În Italia, ministrul sănătății Roberto Speranza a cerut tinerilor să „dea o mână de ajutor” în lupta cu pandemia. Vârsta medie a oamenilor infectați din Italia a scăzut la 32 de ani în luna care a trecut. „Au plătit un preț uriaș în ultimele luni, începând cu închiderea școlilor și universităților, și îi rugăm să ne ajute deoarece virusul este mai puțin nociv pentru tineri”, a zis Speranza.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!