Alungă depresiile din viaţa ta!

De Unica.ro pe

Sezonul rece nu aduce numai temperaturi scăzute, ci, adesea, si sentimente de tristeţe, deprimare. Dacă persistă, acestea se pot transforma în depresii.

Cum le recunoşti

Atunci când ai patru sau mai multe din următoarele simptome, te poţi confrunta cu o depresie: oboseală excesivă, sentimentul de apăsare, teamă continuă, pierderea interesului pentru orice activitate, senzaţia de goliciune, tulburări ale somnului, iritabilitate, pierderea poftei de mâncare, dureri nejustificate de burtă, lipsă de energie, pesimism, ca si sentimente de neajutorare, inutilitate sau vinovăţie.

Dacă apelezi la sunătoare, efectele se vor vedea după doua sau patru săptămâni.

Cine e predispus la depresii?

Studiile arată că femeile, bătrânii si bolnavii, ca si persoanele sensibile si foarte emotive, sunt mai predispuse la depresii decât restul oamenilor. Evenimentele neasteptate si traumatizante pot duce la depresii. Persoana care suferă de depresie simte că nu mai face faţă situaţiilor si nu gă-seste nici o cale de iesire.

Cum te poate ajuta medicul?

Depresia este un termen folosit atât de des, încât si-a pierdut co-notaţia de boală. Din această cauză, unii trăiesc cu ea ani în sir, până să capete curajul de a consulta un specialist. Diagnosticarea cât mai rapidă va permite si un tratament eficient. Dacă identifici simptomele enumerate mai sus, nu ezita sa vorbeşti cu medicul de familie.

Sunătoarea alunga depresia

Ceaiurile şi produsele pe baza de sunătoare alunga sentimentul de teama şi cresc buna dispoziţie. Sunătoarea este eficientă şi în eliminarea stresului şi îmbunătăţirea calităţii somnului şi nu are efecte secundare. Ea poate fi combinată şi cu valeriana sau poate fi înlocuită de un alt produs naturist, passiflora.

Depresia se poate preveni

Dormi îndeajuns! Cele opt ore de somn sunt obligatorii pentru buna dispoziţie.

Mănâncă sănătos! Fructele şi legumele proaspete îţi vor asigura necesarul de vitamine şi substanţe nutritive.

Evită zahărul, cofeina, alcoolul sau mâncărurile grele.

Fă mişcare zilnic! Dacă este posibil, mergi pe jos până la serviciu.

Consumă lichide! Sunt utile pentru a evita deshidratarea organismului.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro