Alimente care îţi cresc puterea de concentrare

De Andreea Catrina, pe

Dacă simţi uneori că nu mai ai suficientă energie şi nu te mai poţi concentra asupra lucrurilor pe care le ai de făcut, poţi include în dieta ta o serie de alimente, care, prin substanţele pe care le conţin, te vor ajuta să duci la bun sfârşit toate treburile zilnice. Iată care sunt aceste alimente…
Sfecla roşie
Specialiştii spun că sfecla roşie poate duce la creşterea fluxului sangvin către creier, iar asta te va ajuta să te concentrezi mai bine.

Carnea de vită
Pentru că e bogată in fier, substanţă care este implicată în transportul oxigenului prin corp şi creier, carnea de vită te-ar putea ajuta, de asemenea, să te concentrezi mai bine.

Sardinele şi somonul
Datorită acizilor graşi Omega-3, consumul de sardine şi somon îmbunătăţeşte procesul de transmitere a informaţiilor între celule şi ne ajută să avem o mai mare putere de concentrare.

Ovăzul
Creierul nostru are nevoie de glucoză pentru a funcţiona optim, iar ovăzul este o sursă importantă carbohidraţi, pe care organismul nostru îi transformă în glucoză. Aşadar, consumul de cereale integrale îţi va îmbunătăţi chiar şi funcţiile creierului.

Lintea
Bogată în acid folic şi vitamina B, lintea este una dintre legumele care nu ar trebui să lipsească de pe lista ta de cumpărături, mai ales dacă ai probleme cu puterea de concentrare.

Salata verde şi broccoliul

Cercetătorii de la Harvard au aflat că legumele verzi, în general, şi mai ales salata verde şi broccoliul, ajută funcţiile creierului responsabile de concentrare şi memorie.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!