Cum să bei fără să te doară capul a doua zi

De Erika Chivu, pe

Sigur că cea mai sigură metodă de a preveni o durere de cap este să te abţii de la acool, dar cum asta e aproape imposibil de Sărbători…
… iată cum poţi să ciocneşti cu cei dragi fără să ai dureri de cap a doua zi.

Cum să bei ca să nu ai dureri de cap

În primul rând, încearca să bei câte puţin. Ciocneşti, guşti din pahar şi atât. Fiecare ar trebui să-şi cunoască limitele în ce priveşte consumul de alcool, aşa că opreşte-te atunci când ştii că ai atins-o pe a ta. Dacă exagerezi, mai mult ca sigur că o să suferi de mahmureală. De asemenea, abţine-te de la băuturi care ştii că-ţi dau dureri de cap. Orice ar spune specialiştii, fiecare din noi
reacţionează diferit la o anumită băutură.

Dacă bei alcool pe stomacul gol, ai mai multe şanse să te alegi cu o durere de cap de toată frumuseţea. Înainte să bei mănâncă ceva uşor cu multe proteine. Dar ai grijă să nu fie o masă prea bogată pentru că în combinaţie cu alcoolul creşte riscul de indigestie.

Ce să bei ca să previi mahmureala

Pe parcursul unei zile ar fi bine să te mulţumeşti cu un singur fel de băutură. Cu cât le amesteci, cu atât mai rea o să fie mahmureala. Desigur, băuturile cele mai indicate sunt cele slab alcoolizate, de pildă vin sau bere. Dacă totuşi eşti servită cu băuturi spirtoase, optează pentru cele incolore, cum sunt vodka sau ginul.

Dacă bei brandy sau whiskey mahmureala va fi mai puternică fiindcă acestea conţin şi substanţe uşor toxice rezultate în urma procesului de fabricaţie, substanţe care contribuie la durerile de cap. Află mai multe despre legătura dintre mahmureală şi culoarea băuturii!
Şampania este mai elegantă şi rafinată, dar nu e mai blândă cu organismul tău. Orice băutură acidulată – şampanie, vin spumos – provoacă o mahmureală mai puternică fiindcă acidul grăbeşte absorbţia alcoolului în organism. La fel se întâmplă şi când combini o băutură alcoolică şi o băutură răcoritoare carbogazoasă, de pildă whiskey şi apă minerală sau vodkă şi cola.

Ce te ajută să previi mahmureala

În primul rând, apa. Cu cât bei mai mult alcool, cu atât urinezi mai des, iar asta duce la deshidratare, care înrăutăţeşte simptomele mahmurelii. Ca să nu te deshidratezi bea puţină apă la fiecare pahar de alcool şi încă un pahar mare de apă înainte de culcare.

Deşi ai crede că o cafea te ajută să previi durerile de cap, efectul este chiar invers. Cofeina te deshidratează şi mai mult, deci mahmureala este şi mai gravă.

Dacă nu ai fost suficient de prevăzătoare, află cum să scapi de mahmureală!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro