7 secrete pentru un zâmbet strălucitor pe toată durata zilei

De Unica.ro, pe

Un zâmbet strălucitor este o carte de vizită indiferent de contextul în care te afli, la birou, în oraș sau în vizită la prieteni. Acesta este și motivul pentru care zilnic trebuie să îți asiguri o igienă dentară potrivită, care să te țină pe tot parcursul zilei. Mai mult, un zâmbet frumos și o respirație proaspătă nu sunt importante doar pentru cei din fața ta, ci și pentru confortul și încrederea în propria persoană.

7 secrete pentru un zâmbet strălucitor pe toată durata zilei:

  1. Cum eviți băuturile care îți pătează dantura

Cafeaua, ceaiul, vinul roșu, băuturile carbogazoase sau sucurile din fructe de pădure pot cauza apariția petelor pe dantura ta. Nu trebuie să le elimini cu totul, mai ales dacă ești o persoană care nu se poate trezi dimineața fără să bea o ceașcă de cafea. Un truc simplu ar fi să ai mereu un pahar de apă alături de cafea și să îți clătești gura în mod constant, iar în cazul sucurilor să folosești un pai. Aceste măsuri simple vor limita efectele negative asupra danturii tale.

  1. Fumatul și prospețimea gurii

În mod cert, atunci când folosești țigările clasice, respirația are de suferit, iar prospețimea gurii tale este foarte greu de menținut. Poți evita astfel de probleme prin dispozitivul care folosește tehnologia încălzirii tutunului, IQOS, care elimină mirosul neplăcut din haine, din casă, de pe palme și, foarte important, îți lasă respirația proaspătă în continuare.

  1. Spală-te pe dinți după fiecare masă, dar nu imediat

Este indicat să ai mereu la locul de muncă propria ta periuță de dinți pe care să o folosești după ce ai mâncat. Ai grijă însă să lași o fereastră de 15 minute între masa de prânz și curățarea danturii, pentru că acidul din mâncare poate slăbi smalțul dinților. Acest obicei te va mai ajuta să beneficiezi în permanență de o respirație extrem de plăcută.

  1. Nu uita de ața dentară și apa de gură

Apa de gură nu numai că oferă un plus de prospețime, dar această rutină ajută și la o albire mai eficientă a danturii tale, eliminând bacteriile. De asemenea, ața dentară este eficientă în combaterea problemelor cu gingia.

  1. Folosește gumă de mestecat

Importanța acesteia nu ține doar de aroma mentolată care dă impresia de prospețime. Guma de mestecat ajută glandele salivare să elibereze salivă. Atunci când ai gura uscată, prospețimea respirației tale este afectată, iar guma de mestecat poate rezolva această problemă destul de simplu.

  1. Hidratează-te constant

Și pentru că am ajuns la subiectul gurii uscate, cea ma bună soluție să te asiguri că nu te vei confrunta cu această problemă este apa. Hidratează-te mereu și ai grijă să consumi cel puțin doi litri de apă pe zi. Apa te va ajuta să elimini unele bacterii și astfel să scapi de mirosul neplăcut.

  1. Vizita constantă la dentist

Marea majoritate a persoanelor așteaptă să meargă la stomatolog abia când apar unele probleme mai grave, care implică ori căderea măselelor, ori o infecție dureroasă. Pentru o respirație proaspătă și o gură sănătoasă este important să mergi la dentist anual sau chiar de două ori pe an, indiferent dacă acuzi sau nu probleme cu dantura.

(P) Articol realizat in colaborare cu IQOS.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Nina Buday

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!