Cum te înţelegi cu femeile din viaţa iubitului?

De Stela Moisescu, pe

Farmecul descoperirii treptate a partenerului de cuplu păleşte atunci când le descoperi inevitabil pe femeile din viaţa lui. Iată cum poţi face mai uşor procesul de acomodare…
… cu mama lui sau fosta iubită.

Mama lui

Prima impresie contează. Cel mai probabil mama lui te va măsura din priviri şi nu-ţi va acorda foarte multe şanse să o impresionezi.

Ei bine, o poţi impresiona de-a dreptul chiar de la prima întâlnire. Nu te gândi la ea ca la viitoarea soacră. Nu „trebuie” să te adore, dar, de ce să nu recunoaştem, ar fi frumos. Regula de aur: raportează-te la cum era totul pe vremea ei şi nu ieşi din tipar pe niciun plan.

În primul rând, imaginea contează. Atunci când dai mâna cu ea e cazul să fii îmbrăcată decent. De asemenea, lasă accesoriile supradimensionate acasă, chiar dacă sunt la modă, la fel şi machiajul puternic. Mama  lui te va percepe ca pe o persoană la fel de falsă ca bujorii din obraji atent „aranjaţi” cu blush.

Mai departe, pentru a fii acceptată şi chiar adorată de mama lui, ia în considerare paşii următori:

1. Fii manierată. Foloseşte sintagme precum „Mulţumesc”, „Mă scuzaţi”, „Vă rog”. Mama lui va aprecia o „fată educată şi cu bun simţ”, aşa cum „puţine mai sunt în ziua de azi”.

2. Mama lui este foarte degajată? Nu te relaxa imediat, spunându-i eventual un banc indecent. Prima întâlnire cu mama sa poate fi o sursă imensă de stres. Vei fi ceva mai predispusă să scoţi pe gură lucruri pe care să le regreţi ulterior.

3. Nu fuma şi nici nu exagera cu alcoolul în faţa mamei sale. Ciocneşte un pahar şi soarbe o înghiţitură. Dacă ea porneşte o polemică despre efectele nocive ale ţigărilor, dă-i dreptate, chiar dacă imediat ce plecaţi vei băga mâna în buzunar după „un foc”.

4. Dacă se întâmplă să aveţi o dezbatere, iar punctele voastre de vedere să nu se întâlnească, nu e cazul să cedezi în faţa ei. Spune-i mai degrabă că-i respecţi punctul de vedere, dar preferi să schimbaţi subiectul conversaţiei.

5. Laudă-l pe fiul ei. Totuşi nu-l ridica în slăvi pentru lucruri superficiale precum stilul vestimentar. Laudă, în schimb, personalitatea iubitului tău şi acele aspecte în care să-şi fi pus mama lui amprenta printr-o educaţie impecabilă.

6. Sub nicio formă nu te certa cu iubitul tău în faţa ei. Nici nu-l chema într-o cameră separată pentru a-i spune ce te-a nemulţumit. Dacă vede că nu eşti în stare să aştepti  pentru a face un reproş te va considera cicălitoare. Chiar dacă şi mama lui îşi „corectează” des soţul, ea consideră că a câştigat acest drept după ani de căsnicie şi experienţă de viaţă.

7. Nu insinua că eşti mai bună decât ea pe niciun plan. Nu-i cere reţete de gătit. Nu te va felicita pentru că ştii şi tu să găteşti pentru fiul ei ciorbă ca la mama acasă. Dacă îţi oferă ea anumite sfaturi sau indicaţii urmăreşte-le cu interes şi arată-i ulterior că ai pus în practică cele învăţate.

8. Nu te plânge şi nu-i bârfi pe membrii familiei tale într-un moment de sinceritate inconştientă. Nu-i va conveni că nu cazi niciodată de acord cu mama ta. În plus, nu ai de unde să ştii, poate că pe viitor veţi forma cu toţii o familie mare, nu neapărat şi una fericită cu ce ştiu unii despre ceilalţi.

9. Nu-i critica odorul, chiar este contextul potrivit. Mama lui îi ştie deja defectele şi vrea să audă mai degrabă motivele pentru care îl placi pe fiul ei. În plus, nu te pui bine nici cu iubitul tău.

10. Nu vorbi în mod excesiv la telefon când eşti în vizită la mama lui sau ea la voi. Mai practic este să te scuzi şi să foloseşti timpul petrecut la toaletă pentru un telefon scurt şi urgent, arată associatedcontent.com.

Sora lui

Nu trebuie să fii neapărat bună prietenă cu sora iubitului tău, mai ales dacă ea nu e pe placul tău. Totuşi, e important să spargi gheaţa cu ea, mai ales că  e singura din familia lui de vârstă apropiată cu voi doi.

Iată cum poţi să creezi o atmosferă jovială ori de câte ori vă vedeţi.

1. Întreabă-l pe iubitul tău ce hobby-uri are sora lui sau ce locuri preferă să frecventeze în timpul liber. Analizează aceste informaţii pentru a vedea câte lucruri aveţi în comun. Mai departe, foloseşte-te de aceste puncte comune atunci când eşti cu ea pentru a obţine nişte bile albe în ochii ei.

2. Cere-i părerea în legătură cu teme neutre, cum ar fi accesoriile, niciodată în legătură cu probleme de cuplu pe care le ai cu fratele ei.

3. Nu ezita să afli şi tu mai multe lucruri despre ea. Doar pentru că tu eşti „intrusul”, nu înseamnă că joci în permanenţă rolul celui interogat.

Prietena lui cea mai bună

Prietena cea mai bună a iubitului tău îţi va fi cel puţin la început un ghimpe în coaste.  Spre deosebire de un alt bărbat, care ar aprecia măcar aspectul tău fizic, prietena lui cea mai bună va avea grijă să vindece dragostea lui oarbă. Argumentul ei suprem va fi: Şi eu sunt femeie, deci ştiu ce vorbesc.

De ce te va analiza la sânge? Pentru că ştie prea bine că ieşirile cu el la un suc se vor rări, iar conversaţiile la telefon se vor scurta. Mai ştie că pe tine te vor deranja anumite aspecte ale relaţiei lor apropiate. 

Aşadar, se va asigura că nu pierde toate aceste momente speciale alături de prietenul ei cel mai bun decât în detrimentul unei femei excepţionale, care să-l facă cu adevărat fericit.

Luând aceste lucruri în considerare, misiunea ta e grea, dar nu imposibilă.

1. Nu te aştepta ca tu să devii cea mai bună prietenă a iubitului tău, doar pentru că formaţi un cuplu. Acordă suficient timp pentru a dezvolta o relaţie profundă cu el, fără comparaţii inutile cu prietena lui cea mai bună.

2. Invit-o în oraş şi dă-i de înţeles că accepţi rolul ei în viaţa iubitului tău.

3. Evită sentimentele nefondate de gelozie. Dacă voiau să formeze un cuplu nu ar fi aşteptat să apari tu în viaţa lui pentru a începe idila.

4. Mărturiseşte deschis ceea ce simţi pentru prietenul ei cel mai bun. Uneori ea are nevoie de o dovadă clară a faptului că relaţia voastră este una serioasă. Cu timpul va înţelege că intenţiile tale sunt pure.

Fosta iubită

Fosta iubită face încă parte din viaţa iubitului tău? Cercetează atent terenul şi nu te lansa în afirmaţii care îi vor dovedi iubitului tău că eşti prea geloasă ori posesivă.

Încearcă în primul rând să te împrieteneşti cu „duşmanul”.  Fii mereu sociabilă şi amabilă cu ea, chiar dacă nu-ţi inspiră încredere.

Roagă-l pe iubitul tău să-ţi povestească câte ceva despre fosta lor relaţie, pentru a-ţi înlătura orice urmă de disconfort. Dacă are intenţii serioase cu tine, nu ar trebui să se eschiveze, ci să te înţeleagă.

Dacă ea îţi aruncă replici ori priviri tăioase, iar el este secretos, analizează relaţia lor şi asigură-te că nu faci parte dintr-un triunghi amoros.

Nu uita să fii relaxată, naturală şi sinceră în ceea ce priveşte sentimentele pentru iubitul tău, indiferent în preajma cărei femei din viaţa lui te afli!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro