Cum să ieşi dintr-un triunghi amoros

De Stela Moisescu, pe

Semne de îngrijorare

Pentru început, află dacă ea e prezentă în gândurile lui. Atunci când sunteţi împreună cât de des o menţionează? Povestirile lui nu ar trebui să conţină numele ei de fiecare dată. Dacă o include în orice istorisire, atunci e clar că numai pe ea o are în gând. Face tot felul de paralele între tine şi fosta? Atunci are, încă, imaginea ei bine întipărită în minte, iar pe tine te vede numai în comparaţie cu ea.

Apoi, află dacă o mai iubeşte. Mai păstrează cadourile de la ea sau poze în care cei doi zâmbesc fericiţi? Dacă o mai iubeşte, nu e pregătit să renunţe la acele lucruri care îi amintesc de ea. Dacă sunt amici, dar el încă nutreşte sentimente profunde pentru ea, va fi interesat de orice schimbare din viaţa ei. A cunoscut un bărbat? Iubitul tău îl va critica pânâ în pânzele albe şi va spune ca nu i se potriveşte. Doar nu e el, nu? La polul opus, va susţine, şi când nu este întrebat, că lui nu-i pasă. Dacă ar fi aşa nu ar simţi nevoia să spună acest lucru de mai multe ori…poate până când se convinge pe el însuşi. Chiar şi faptul că ascultă cântece având ca subiect despărţirea, e un semn că el încă suspină după fosta.

Mai apoi, află dacă vrea să se împace cu ea. Relaţia lor de prietenie nu ar trebui să fie un secret de stat. Aşa că tu ai dreptul să ştii cât de des vorbesc şi ies împreună. El îţi spune aceste lucruri? Mai mult, îţi povesteşte cum sunt întâlnirile cu ea şi ce conversaţii au? Dacă pe tine te ţine la distanţă, înseamnă că pe ea vrea să şi-o apropie. Îi poţi cere să vă facă cunoştinţă, de vreme ce sunt aşa buni prieteni. În acest fel vezi şi dacă iubitul tău i-a povestit fostei de tine. Dacă l-ai prins că a minţit în legătură cu ea, nu mai sta pe gânduri. Are un plan, iar acela nu te include şi pe tine.

Cel mai elocvent semn este felul în care te tratează. Are schimbări bruşte de comportament? Îţi zice că are intenţii serioase cu tine, dar anulează întâlniri sau te sună în ultimul moment să te invite în oraş? Înseamnă că nu te ia în serios pentru că e distras de noua prietenie cu fosta. Dacă îl întrebi ceva în legătură cu ea, devine defensiv sau te acuză că eşti „sufocantă”?  Cel mai probabil, se simte cu musca pe căciulă…

Confruntă-l!
Dacă iubitul tău îţi dă câteva dintre semnele de îngrijorare de mai sus, e timpul să-l confrunţi! Cere-i să definească noua relaţie cu fosta. Îl vezi că se încurcă? Înseamnă că nu e pregătit să se implice în relaţia cu tine. Iar tu îţi rişti propriile sentimente pentru un bărbat care, cel mai probabil, aparţine deja altei femei.

Concluzia? Dacă fosta nu-l lasă şi nici el pe ea, mai bine îi laşi tu pe amândoi…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2