Ce-i trebuie unei relatii ca sa supravietuiasca

De Corina Buhagiar, pe

Daca citesti aceste randuri, te-ai intrebat deja: de ce are nevoie o relatie ca sa reziste? Poate te-a pus si pe tine pe ganduri catecul lui Nelly Furtado, cu toate lucrurile bune care au un sfarsit.
Or tu ti-ai dori ca iubirea sa dureze vesnic, la fel ca in prima zi, iar pasiunea sa arda mai lung decat flacara olimpica. Iata cateva lucruri ultra-verificate. Daca mai ai de adaugat, nu te sfii si impartaseste-ne si noua, la comentarii.

Good sex


Sa spunem ca o iubire de durata are nevoie de o viata sexuala satisfacatoare este ca si cum am spune ca o planta are nevoie de apa. Cu toate acestea, e surprinzator cat de repede uitam asta si cum ne trezim, de multe ori, ca relatia scartaie si n-am mai facut dragoste de mai bine de o saptamana. Sau doua?…

Daca trebuie sa te gandesti un pic inainte de a raspunde cand ati facut dragoste ultima oara si, mai ales, cum a fost, inseamna ca trebuie luate masuri urgent. Asta nu inseamna cine stie ce eforturi sau posturi acrobatice. E suficient sa-ti amintesti cum era la inceput sau ce tare te aprindea fiecare atingere a lui acum… x ani, si dispozitia e gata!

Marile mici gesturi


Oricine a trait o iubire suficient de indelungata iti va spune ca ea e hranita de gesturi mici mai mult decat cine stie ce sacrificii eroice. „As face orice pentru el!” e o atitudine minunata, dar sunt foarte rare situatiile in care chiar e nevoie sa faci Totul. Amintiti-va si de gesturile mici, aparent neinsemnate, insa pline de tandrete. E vorba de acele lucruri despre care stii ca ii fac placere. Nu dam exemple, fiindca nu sunt aceleasi de la un om la altul. Trebuie sa le descoperi singura la barbatul pe care il iubesti.

Simtul umorului


Sa treci cu seninatate si umor peste hopurile vietii este esential pentru o relatie de „drum lung”. Ce rost e sa o iei in tragic? Nimeni nu e atras de o fata vesnic trista sau o frunte mai mereu incruntata. Atmosfera vesela si destinsa e mediul propice in care iubirea infloreste si dureaza. Dar asta adaugat la o temelie solida de incredere. O persoana amuzanta, dar pe care simti ca nu te poti baza ar fi celalalta extrema.

Secrete si secrete


Nu trebuie sa ingropati impreuna o comoara de pirati, intr-un loc numai de voi stiut, sau sa fiti singurii martori ai aterizarii unui OZN. E suficient sa aveti secrete mai putin spectaculoase, dar care sa fie numai ale voastre. Asta va intari complicitarea dintre voi. Intamplari din copilarie despre care nici mama lui nu stie, aspiratii si dorinte pe care tu nu le-ai spus nimanui altcuiva sunt tot atatea fire invizibile cu care iubirea voastra isi tese haina rezistenta la intemperiile vremii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!