Nu toţi bărbaţii buni sunt luaţi sau gay

De Stela Moisescu pe

„Toţi bărbaţii buni sunt luaţi sau gay!”- iată o replică pe care unele femei, indiferent cât de frumoase sunt sau cât succes profesional au, o spun într-un moment delicat al vieţii.
Atunci când şi tu o rosteşti, nu îţi vei fi dat seama de cinismul cu care tratezi momentul şi vei crede că ai avut o revelaţie, că vezi în sfârşit realitatea aşa cum este ea. Numai că în sinea ta ştii că nu faci decât să maschezi pesimismul de care ai dat dovadă, fie şi pentru câteva clipe.

În mod clar bărbaţii buni nu sunt cu toţii luaţi sau gay! În ciuda experienţelor negative de care ai avut parte, ele nu sunt reprezentative la scală atât de largă şi, ghici ce, nici măcar pentru tine. Ele nu reprezintă decât trecutul. Nu ştii ce ascunde viitorul.

De ce nu toţi bărbaţii buni sunt luaţi

Ştiai că dintr-un motiv sau altul femeile sunt atrase cu precadere de bărbaţii luaţi? S-a demonstrat că doamnele şi domnişoarele se simt atrase şi se îndrăgostesc de tipii cuplaţi. Psihologii susţin că noi căutăm instinctiv bărbaţi maturi şi responsabili, gata să îşi ia un angajament emoţional. Domnii care au deja o relaţie îţi inspiră toate aceste lucruri.

Mai greu este să ai încredere într-un tip singur, care îşi petrece serile în faţa calculatorului, iar weekend-urile cu băieţii printr-un bar sau într-o excursie spontană până la mare.

Aşadar, eşti reticentă în a vedea potenţialul de iubit care nu te va răni vreodată al unui bărbat care nu este luat deja, lucru confirmat de psihologi.

Un alt lucru demonstrat este şi faptul că femeile în căutare de iubit pot emite un iz de… disperare. Fără a generaliza, multe femei spun că cel mai mare succes la bărbaţi l-au avut atunci când erau implicate deja într-o relaţie. De ce? Pentru că atunci emanau încredere, optimism şi senzualitate. Singurătatea îţi poate răpi aceste atuurile şi le poate înlocui cu o atitudine ce ţine bărbaţii, buni sau răi, la distanţă.

De ce nu toţi bărbaţii buni sunt gay

Pe lângă un bărbat suficient de matur încât să ia în serios relaţia cu tine, vrei şi un prieten, un confident, un om care să te înţeleagă, să te sfătuiască, să îţi vrea mereu binele. De aici şi nostalgia după toţi acei bărbaţi care au orientarea homosexuală.

Lucrurile au evoluat în această direcţie şi la noi, astfel că sunt mari şanse să ai şi tu un bun amic gay, nu că orientarea lui ar defini în vreun fel legătura voastră. Oricât de mult ţi-ai dori un bărbat ca el alături, imaginează-ţi că într-o bună zi ţi-ar zice că vrea să fie cu tine. Cum ai reacţiona? Ai lua în considerare o relaţie cu el, o relaţie cu un bărbat care ştie diferenţa dintre lac de unghii şi ojă, un bărbat care îţi spune că verdele nu te prinde şi că a plâns a şaptea oară când a văzut filmul Titanic? Toate aceste caracteristici îi dau un farmec deosebit amicului tău, dar nu şi viitorului tău iubit, nu?

Diferenţele dintre bărbaţi şi femei sunt de bun augur! Ele ne menţin interesaţi unii de alţii. Mai mult, ar trebui să ne impulsioneze să ne completăm reciproc, nu să ne schimbăm, astfel încât să ajungem să ne asemănăm.

Cum aş răspunde eu la afirmaţia că toţi bărbaţii buni sunt luaţi sau gay? Ţi-aş spune, tot din experienţă, că bărbatul la care visezi vine atunci când te aştepţi mai puţin. Renunţă să îl mai cauţi cu atâta ardoare şi să suspini când nu îl găseşti la prânz la cantină sau seara la o terasă. Permite-ţi să fii pesimistă, dar fără să maschezi acest lucru cu un fals realism. Oftează şi treci peste.

Găsirea unui bărbat pentru o relaţie nici măcar nu ar trebui să fie un scop. Singurul scop justificat şi productiv este ca atunci când îl ai lângă tine să faci tot ce poţi pentru a-l ţine alături de tine, atâta timp cât el este cel care te face cu adevărat fericită.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro